Εκλεκτοί μεζέδες

@font-face {font-family: "Cambria Math";}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }.MsoChpDefault { font-size: 10pt; }div.WordSection1 { page: WordSection1; }

α) Πέστροφα καπνιστή απ’ τα Γιάννενα

Ωραία καπνισµένη σε ξύλο οξιάς πέστροφα από την εταιρεία Τσιάλιος Ε.Ε. στα Γιάννενα, από δικό τους ιχθυοτροφείο. Ο Βασίλης Τσιάλιος καπνίζει επίσης και λαβράκι, σκουµπρί και σολοµό. Σερβίρεται υπέροχα σε φρυγανισµένο ψωµί, µε κόκκινο

πιπέρι και λεµόνι. M. Χαψούλα (Στα σούπερ µάρκετ Σκλαβενίτης. Τηλ. παραγωγού: 26540-71.282.)

 

β) Οξύρρυγχος καπνιστός

Μεζές αυτοκρατορικός. Ο οξύρρυγχος είναι το ψάρι που παράγει το χαβιάρι. Ο κ. Γεροντίδης εκτρέφει τους οξύρρυγχους στο ορεινό του ιχθυοτροφείο(!) στο Καστόρι Λακωνίας και καπνίζει το φιλέτο τους µε ξύλα οξιάς. Ντ. Κιούσης (Biomarket Kampos, Culpa Deli, Παντοπωλείο Μεσογειακής ∆ιατροφής, Λωτός. Τηλ. παραγωγού: 27310-57.199.)

α) Σύκα γεµιστά µε καρύδια

Λιχουδιά σπάνια και άριστο συνοδευτικό για το ποτό, από το καλό εργαστήρι Αρκαδιανή. Ζουµερά και µαζί τραγανά, τα τρατάρουµε πλάι σε ένα καλό ελληνικό, παλαιωµένο απόσταγµα, όπως αυτά του Παρπαρούση και του Μπαµπατζίµ, ή τα αραδιάζουµε, µεταξύ άλλων, ανάµεσα σε ελληνικά τυριά και ντόπια αλλαντικά. Ν. Μακρυωνίτου (Αλεξανδρής, Ματσούκας, Baharat. Τηλ. παραγωγού: 27910-27.161, 210-92.36.062-3)

 

β) Τόνος Αλοννήσου

Ας τονίσουµε ξανά την εξαιρετική ποιότητα του ελληνικού αυτού προϊόντος που στέκεται ισάξια δίπλα στα καλύτερα διεθνή. Υπάρχει σε δύο τύπους: µε κιτρινόπτερο τόνο και µε λευκό. Ο κιτρινόπτερος γίνεται καπνιστός και παίρνει µια πολύ ιδιαίτερη, ωραία γεύση. Κ. Πατέρα (Eγγαλο, Culpa Deli, Εκλεκτόν, Πανδαισία Τηλ. παραγωγού: 24240-66.207.)

 

γ) Η Πρέντζα της Παναγιώτας Γιαννάκη

Παραδοσιακή κεφαλονίτικη τυροσαλάτα είναι η πρέντζα κι έτσι εξηγεί η συσκευασία. ∆εν ξέρω αν η περί ης ο λόγος είναι παραδοσιακή, είναι όµως πεντανόστιµη και έτοιµη για φάγωµα. Από βαρελίσιο τυρί, ανθότυρο, λάδι, ξίδι, γάλα και θυµάρι. Αγγ. Ρέντουλας (Μεσολόγγι, Mina’s Greece. Τηλ. παραγωγού: 26740-72.372.)

 

δ) Μύδια Καπνιστά

Απίστευτα µύδια καπνιστά φτιαγµένα από µια βιοτεχνία της Κοµοτηνής, που φτιάχνει κι άλλα καλούδια. Το «απίστευτα» είναι για το µέγεθος και τη νοστιµιά τους, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι η σάρκα, ζουµερή, µυρωδάτη και συνεκτική, παρότι προέρχεται από κατεψυγµένο µύδι. Ντ. Κιούσης (Μιράν, Salumeria, Benito. Τηλ. παραγωγού: 25310-35.567.).

 

α) Νέα πάστα ελιάς

Από τον Χρήστο Καραφεύγα, παραγωγό των εξαιρετικών αλµάδων Χαλκιδικής, αυτή η πικρούτσικη και αρωµατική πάστα ελιάς. Θα την αδειάσω σε µπολάκι και θα τη συνοδεύσω µε κριτσίνια πολύσπορα και λεπτές φρυγανιές. Αγγ. Ρέντουλας (Krokos, Σαχινίδης. Τηλ. διάθεσης: 210-72.58.394)

 

β) Βασιλοτύρι απ’ το Ζαγόρι

Από τους Ασπραγγέλους Ζαγορίου αυτό το ελαφρύ κρεµώδες τυρί από πρόβειο και γίδινο

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές