Φωλιές από κανταΐφι με χόρτα και ξινομυζήθρα

Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι.

ΔιαδικασίαΑπλώνουμε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο ταψί, το «ανοίγουμε» με τα χέρια μας, το πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το «βρέχουμε» με το ελαιόλαδο. Το τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να λαδωθεί καλά και το μοιράζουμε σε 6 ατομικές ταρτιέρες, φροντίζοντας να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Αν δεν έχουμε ατομικές ταρτιέρες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά ατομικά πυρίμαχα σκεύη.

Γέμιση: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κουτ. σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο. Μόλις

μαλακώσουν (μετά 2 λεπτά) προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και ανακατεύουμε καλά. Τις αφήνουμε να μαραθούν για 2 - 3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρώς προσθέτουμε την ξινομυζήθρα, τα 2 αυγά και τον άνηθο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Μοιράζουμε τη γέμιση στις ταρτιέρες πάνω στο κανταΐφι. Ψήνουμε τα ταρτάκια μέχρι να ροδίσουν (για 25 - 30 λεπτά). Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα