Φοντάν σοκολάτας

Σο-κο-λά-τα! Σο-κο-λά-τα! Αφού χάνουμε μια ώρα αυτό το Σ/Κ παρηγορούμαστε με σο-κο-λά-τα!

Διαδικασία Βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και, μόλις πάει να βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα και να γίνει ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα. 

 

Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν

αυγοδάρτη τους κρόκους με τα ολόκληρα αυγά και την άχνη ζάχαρη, μέχρι να προκύψει ένα αφράτο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών στο μπολ με το μείγμα σοκολάτας - κρέμας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

 

Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 170° C. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. το οποίο έχουμε ακουμπήσει πάνω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα (ή σε ένα ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει ελαφρώς). Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Στο διάστημα αυτό θα έχει σχηματιστεί κρούστα στην επιφάνεια, αλλά στο εσωτερικό θα παραμένει αρκετά μαλακό. Το γλυκό αυτό δεν φουσκώνει. Για να σερβίρουμε, το αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε το τσέρκι (με τη βοήθεια ενός μαχαιριού) και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με παγωτό βανίλια ή λίγη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φοντάν,fontan
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές