Γαλακτοπωλείο «Λακαφώσης»

Eκλεκτό παραδοσιακό γιαούρτι και γαλακτοκομικά προϊόντα από έναν εξαιρετικό παραγωγό στη Δροσιά.

Λίγα λόγια για το μαγαζί Η οικογένεια Λακαφώση, κτηνοτρόφοι και πλανόδιοι γαλατάδες, με καταγωγή από το Λιδωρίκι, άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα στη Δροσιά το 1955. Σήμερα, το εργαστήρι τους βρίσκεται στη Σταμάτα και τα ηνία έχει πάρει από τον πατέρα του ο Γιώργος Λακαφώσης. Πατώντας γερά στην παράδοση και διατηρώντας την ίδια τεχνογνωσία, εκσυγχρονίζει τη μικρή επιχείρηση συνεχίζοντας να παράγει παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι και

όχι μόνο. Θα μπορούσα να γράψω πολλά περισσότερα για την ιστορία του γαλακτοπωλείου αλλά αυτό που το κάνει να διαφέρει από άλλα μαγαζιά του είδους του είναι ότι μπορεί να ζητήσεις γίδινο γάλα και η γλυκιά μητέρα του Γιώργου να σου πει «μα δεν υπάρχει τώρα γάλα κατσικίσιο, αυτή την εποχή το πίνουνε τα κατσικάκια...».

 

Τι ψωνίζουμε Μου έκανε εντύπωση ότι όση ώρα κράτησε η κουβέντα μας με τον Γιώργο, μπήκαν τουλάχιστον 10 πελάτες που εκτός των άλλων ζητούσαν επίμονα ανθότυρο. Το δοκίμασα και πρέπει να πω πως δεν έχω φάει πιο απαλό και εύγευστο ανθότυρο. Αν, λοιπόν, σας φέρει ο δρόμος από εκεί μην παραλείψετε να προμηθευτείτε, αρκεί να βρείτε - η παραγωγή είναι μικρή!

 

Επιπλέον, θα βρείτε γάλα «κανονικό», με την πέτσα του και γεύση που σπάνια συναντάς στα βιομηχανικά γάλατα, αγελαδινό αλλά και γίδινο (αν οι κατσίκες δεν ταϊζουν τα μωρά τους), ξινόγαλα, ιδανικό για όσους έχουν στομαχικά προβλήματα και αλλεργίες, βεβαίως παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι σε πήλινο, πλαστικό και σε γυάλινο δοχείο, πλήρες αλλά και με 2% λιπαρά, αλλά και γιαούρτι αγελαδινό και σακούλας.

 

Δοκιμάστε, επίσης, ελαφριές κρέμες βανίλιας και σοκολάτας χωρίς αυγά, ρυζόγαλο και τον πιο γλυκό πειρασμό του μαγαζιού, το παγωτό. Καμωμένο με αιγοπρόβειο γάλα, σε λίγες γεύσεις και καλές: παγωτό φράουλα με αληθινές φράουλες, χωρίς χρωστικές ουσίες και χωρίς αυγά, ελαφρύ, αναζωογονητικό, δροσερό και ήπιο. Μαζί με το αμύγδαλο, πρέπει να είναι από τα πιο ωραία παγωτά που έχω φάει. Τύφλα να ’χουν οι μάρκες και οι ράτσες!

Όσοι φτιάχνετε γλυκά πάρτε οπωσδήποτε το βούτυρο γάλακτος αλλά και το λιωμένο βούτυρο. Θα βρείτε επίσης πολύ ωραία κρεμώδη τυριά, κρεμώδες ψιμοτύρι Γκιώνας, γαλοτύρι, σαγανοτύρι αλλά και αιγοπρόβειο τυρί σε άλμη. Ο Γιώργος Λακαφώσης συνεργάζεται με επιλεγμένους παραγωγούς και έχει στο πρατήριό του γλυκά Ήδιστον, μέλι, ζυμαρικά, αρτοποιήματα, αυγά και ελαιόλαδο.

 

 

Οι κάτοικοι των βορείων προαστείων μπορείτε να παραγγείλετε τηλεφωνικά. Θα σας τα φέρουν στο σπίτι συγκεκριμένες μέρες και ώρες.

Πευκών 11, Δροσιά Αττικής, τηλ.: 210-62.17.810, www.lakafosis.gr. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο: 8.30 π.μ.-9 μ.μ., Κυριακή: 10.30 π.μ.-2.30 μ.μ.

Keywords
Αναζητήσεις
λακαφωσης γιαουρτια, τυρια γαλατα δροσια
Τυχαία Θέματα
Γαλακτοπωλείο Λακαφώσης,galaktopoleio lakafosis