Γλυκά με φράουλα &σοκολάτα

67 υπέροχες, δοκιμασμένες συνταγές από τον Στέλιο Παρλιάρο και την ομάδα του περιοδικού. Με τι να ξεκινήσετε; Με τα γλυκά του αφιερώματος φυσικά: φράουλα με σοκολάτα, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το τεύχος Μαΐου των «Γλυκών ιστοριών» με το οποίο κλείνουμε 2 χρόνια λειτουργίας. Μέσα σε αυτό το διάστημα μας εκπλήξατε με την ανταπόκρισή σας. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να σας εμπνέουμε την ίδια αγάπη και με

την στήριξή σας δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε, όλο και καλύτεροι.

 

Σε αυτό το εορταστικό τεύχος, λοιπόν, διαλέξαμε ένα αφιέρωμα που μας ενέπνευσε ιδιαίτερα: Φράουλα και σοκολάτα. Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει δύο τούρτες, φοντάν και κρεμέ, η Ντίνα Νικολάου μπουγατσίνια και σουφλέ, η Πόπη Χρυσανθίδου ρολό με φράουλες σε cointreau και ο Ανδρέας Λαγός χωνάκια με μους φράουλας και γκανάς. Κι αυτά είναι μερικά μόνο από τα γλυκά του αφιερώματος. Τα υπόλοιπα, στις σελίδες του τεύχους...

Ακόμη:

Παιδικές τούρτες γενεθλίων

Κάντε έκπληξη στα πιτσιρίκια με την τούρτα σοκολάτα γάλακτος με πουράκια, την τούρτα με τα χρωματιστά παντεσπάνια ή κάποια από τις άλλες υπέροχες συνταγές της Πόπης Χρυσανθίδου.

Διατηρητέα

Εμείς προμηθευόμαστε μεγάλες ποσότητες από φράουλες, που είναι τώρα στην εποχή τους, και ο Στέλιος Παρλιάρος μας δείχνει πώς τις καταψύχουμε, πώς τις κάνουμε πούλπα, πώς τις ξεραίνουμε και πώς τις κάνουμε λικέρ, σιρόπι και μαρμελάδα. Έτσι θα έχουμε το άρωμα και τη γεύση του αγαπημένου μας φρούτου στα γλυκά μας ακόμη και τον χειμώνα.

Πάβλοβα σε τέσσερις παραλλαγές

Η κλασική, μία με σοκολάτα και μπανάνες, σε πληθωρική τούρτα… του πάθους και σε ποτήρι, από τον Φώτη Χρυσανθίδη.

Frozen Yogurt

Η μόδα που ήρθε και στην Ελλάδα μπαίνει και στα σπίτια μας. Η Εύη Παπαδοπούλου μας δείχνει πώς φτιάχνουμε παγωμένο γιαούρτι σε τέσσερις εκδοχές, με ή χωρίς παγωτομηχανή.

Λουλουδάτα γλυκά

Τριαντάφυλλο, βιολέτα, χαμομήλι, λουίζα και ό,τι άλλο φουντώνει στον κήπο μας αυτή την εποχή, γίνεται υπέροχο αρωματικό και για τα γλυκά μας. Σε αυτό το αφιέρωμα μαθαίνουμε, μεταξύ άλλων, να φτιάχνουμε ιλ φλοτάντ με τριαντάφυλλο βήμα-βήμα αλλά και ζαχαρωμένα πέταλα λουλουδιών για ντεκόρ σε γλυκά.

Ακόμη, δοκιμάζουμε τα γλυκά του Άμστερνταμ και της Κω, ετοιμάζουμε εύκολες λιχουδιές και δροσερές light μους.

 

Και μην ξεχάσετε: Λάβετε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό των «Γλυκών ιστοριών» για νέους 18 - 30 ετών και κερδίστε δωρεάν φοίτηση στο τμήμα ζαχαροπλαστικής της Le Monde ή έναν χρόνο πρακτικής άσκησης στο εργαστήριο του Στέλιου Παρλιάρου ή ένα τριήμερο σεμινάριο στη σχολή της Valrhona στη Γαλλία. Για τους όρους συμμετοχής, πατήστε εδώ.

 

Το τεύχος Μαΐου κυκλο
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές