Η Farmers Republic επεκτείνεται στις αγορές Ε.Ε. και Ελβετίας

Η... «Δημοκρατία των Αγροτών» εγκαθιδρύεται και εκτός Ελλάδας. Ο λόγος για την ιδιωτική στεγασμένη αγορά «Farmers Republic», η οποία ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της στην Ευρώπη με δύο τρόπους. Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά η αποστολή προϊόντων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης με αρκετά ανταγωνιστικό κόστος αποστολής, ενώ μεσοπρόθεσμα προβλέπεται η επέκταση της εταιρείας στην Ελβετία μέσω κοινοπρακτικού σχήματος.

Σχέδια επέκτασης

Τα σχέδια επέκτασης βεβαίως αφορούν και την εγχώρια αγορά, καθώς

μες στο καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσει η δεύτερη ιδιωτική στεγασμένη αγορά από τη Farmers Republic, πιθανότατα στη Γλυφάδα, ενώ η εταιρεία δέχεται κρούσεις από πολλές περιοχές της περιφέρειας για λειτουργία του επιχειρηματικού αυτού σχεδίου μέσω δικαιόχρησης (franchising). Ειδικότερα, ύστερα από συμφωνία με τις εταιρείες ταχυδρομικών υπηρεσιών DHL και UPS η Farmers Republic θα ξεκινήσει στις επόμενες ημέρες την αποστολή προϊόντων σε πελάτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε 11 μάλιστα χώρες της Ε.Ε. η παράδοση των προϊόντων θα μπορεί να γίνεται την επομένη της παραγγελίας σε σχετικά χαμηλό κόστος, ενώ στις υπόλοιπες χώρες η παράδοση θα γίνεται μέσα σε 3 ημέρες το πολύ. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ιδρυτή της Farmers Republic, το κόστος αποστολής ενός δέματος βάρους 15 κιλών με αξία 150 ευρώ θα παραδίδεται στην ευρωπαϊκή χώρα την επομένη της παραγγελίας με κόστος 40 ευρώ. Για να καταλάβει κανείς το πόσο ανταγωνιστική είναι αυτή η τιμή, σήμερα η αποστολή στο Λονδίνο ενός καλαθιού προϊόντων μιας άλλης εταιρείας που διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα βάρους 3,04 κιλών και αξίας 27 ευρώ, κοστίζει 26 ευρώ.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα