Κεφτέδες με φρέσκο και ξερό κρεμμύδι και άνηθο

Τι καλύτερο από τα φρεσκοτηγανισμένα κεφτεδάκια της Νίκης Χρυσανθίδου και μια τηγανιά πατάτες.

Διαδικασία Κεφτέδες: Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά, τρίβουμε το ψωμί με τα δάχτυλά μας και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα. Αν, παρ’ όλα αυτά, μας βγει λίγο σφιχτό, προσθέτουμε 1 - 2 κουτ. σούπας νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για περίπου 1 - 2 ώρες, για

να αναμειχθούν τα αρώματα. Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες, στρογγυλούς ή πλακέ.

Τηγάνισμα: Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι, μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε το καλαμποκάλευρο σε ένα πιάτο. Βουτάμε τους κεφτέδες πρώτα στο αυγό και μετά στο αλεύρι, γυρνώντας τους ώστε να αλευρωθούν ομοιόμορφα παντού. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να γίνουν και στο εσωτερικό τους. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να το ελέγξουμε αυτό είναι να τους δοκιμάσουμε. Καλύπτουμε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους κεφτέδες ώστε να στραγγίξουν από το περιττό λάδι. Τους σερβίρουμε ζεστούς ή χλιαρούς.

Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες ή αφράτο πιλάφι με λάδι και μαϊντανό και πράσινη σαλάτα.

Στο ποτήριΜια παγωμένη ρετσίνα. Αλλιώς, θα διάλεγα ανάμεσα σε ένα κρητικό λευκό χαρμάνι με Βηλάνα ή Βιδιανό και σε ένα πληθωρικό ροζέ.

Keywords
Αναζητήσεις
σαλτσα για κεφτεδες με κεφτεδες κιμα με ανηθο, ανηθοκεφτεδες
Τυχαία Θέματα