Μηλόπιτα με σπιτική ζύμη

Η Ρούλα Λάββα ετοίμασε μια ευπαρουσιάστη μηλόπιτα. Θα την προσφέρουμε στο γιορτινό μας τραπέζι.

Διαδικασία Ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά. Τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

 

Ψιλοκόβουμε τα μήλα, τα βρέχουμε με το χυμό του λεμονιού και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

 

Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (28 εκ.). Με τα 2/3 της ζύμης ανοίγουμε φύλλο και το απλώνουμε στη βάση του ταψιού. Απλώνουμε τη γέμιση από πάνω, κλείνουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα

και με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε φύλλο και το βάζουμε σαν καπάκι από πάνω.

 

Μ' ένα πιρούνι το πιέζουμε στις άκρες για να πιαστεί με την υπόλοιπη ζύμη. Εναλλακτικά κάνουμε λωρίδες ζύμης και τις διακοσμούμε όπως στη φωτογραφία. Αλείφουμε την επιφάνεια με το ασπράδι που περίσσεψε και με το πιρούνι κάνουμε τρυπούλες στην επιφάνεια της ζύμης για να φεύγει η υγρασία από το εσωτερικό.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μια ώρα περίπου.

 

Συμβουλή Για να κόψουμε τις λωρίδες της ζύμης «δαντελωντά» χρησιμοποιούμε μαχαίρι-ροδέλα, σαν αυτό που κόβουμε την πίτσα, αλλά με δοντάκια.

Keywords
Αναζητήσεις
milopita spitiki
Τυχαία Θέματα
Μηλόπιτα,milopita