Ντομάτες

Αν ενώσουμε ένα ιταλικό με ένα ελληνικό εστιατόριο, θα φτιάξουμε το «ντομάτες», για μακαρονάδες φτιαγμένες με παραδοσιακά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η θέση Η αλήθεια είναι ότι αν δεν είσαι της γειτονιάς, δύσκολα πέφτεις επάνω του. Ίσως όμως και αυτό να είναι η γοητεία του. Τοποθετημένο σε ένα ήσυχο στενάκι απέναντι από το Cine Γλυφάδα, μπροστά από μια μικρή πλατεία με παιδική χαρά, εξυπηρετεί όσους θέλουν να συνδυάσουν μια καλή ταινία με ένα καλό δείπνο, των

κατοίκων της περιοχής συμπεριλαμβανομένων.

 

Η ατμόσφαιρα Πρόκειται για ένα μικρό, φωτεινό και χαριτωμένο μαγαζάκι, όπου κυρίαρχα χρώματα είναι το λευκό και το κόκκινο. Οι τοίχοι είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένοι με καδραρισμένες διαφημίσεις από προηγούμενες δεκαετίες. Παντού υπάρχουν βαζάκια με ωμά ζυμαρικά και υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σαλτσών: πιπεριές, μπαχαρικά, κάππαρες κ.λπ. Με το που μπήκαμε στο μαγαζί αισθανθήκαμε ότι μεταφερθήκαμε σε κάποιο παραδοσιακό μπιστρό ιταλικού χωριού.

 

Το φαγητό Μόλις, όμως, πήραμε τον κατάλογο στα χέρια μας, συνειδητοποιήσαμε ότι... μένουμε Ελλάδα. Μέχρι τότε, οφείλω να ομολογήσω, δεν περίμενα κάτι εξαιρετικό ή διαφορετικό. Ήμουν έτοιμη να δοκιμάσω τα ίδια, τετριμμένα πιάτα που συναντάμε στα ιταλικά εστιατόρια της σειράς (μπολονέζ, ναπολιτέν, μανιτάρια α λα κρεμ κ.λπ.). Ευτυχώς, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο πιάτο, όλες οι επιλογές ήταν άκρως ενδιαφέρουσες. Μακαρονάδες με μελιτζάνες Πάρου, μαραθόριζα, τυρομάλαμα, αγκινάρες Τήνου, ανθόγαλα (αντί για εκείνη την αντιπαθητική κρέμα γάλακτος που χρησιμοποιείται παντού), λούζα Τήνου, μυζήθρα, απάκι Κρήτης κ.ά. Κάθε πιάτο, αντί για το κλασικό σπαγγέτι, μπορεί να γίνει με χοντρά με τρύπα, σέλινο, μακαρούνια Χάλκης, ματσάτα Φολέγανδρου, παστιτσάδα Κέρκυρας, χυλοπίτες Μετσόβου κ.ά. Εξίσου ενδιαφέρουσες και οι σαλάτες. Δοκιμάσαμε μία με αγκινάρες, μαραθόριζα, κολοκύθι, φουντούκια, πιπεριές και σάλτσα δυόσμου και μία άλλη, με σπανάκι, λιαστή ντομάτα, καρύδια, μανούρι και σάλτσα μελιού. Εξαιρετικές και οι δύο. Από μακαρονάδες, πολύ καλή επιλογή είναι αυτή με ανθόγαλο, μανιτάρια, καπνιστό χοιρινό και απάκι κρητικό. Επίσης, πολύ νόστιμες ήταν αυτή με το σπιτικό λουκάνικο (θα το προτιμούσα λίγο πιο ροδοψημένο), λούζα Τήνου, κομματάκια φρέσκιας ντομάτας, λίγο σκόρδο και κύβους πράσινης και κόκκινης πιπεριάς και η μακαρονάδα με κατσικάκι στην κατσαρόλα με λεμόνι και φρεσκοτριμμένη μυζήθρα (μας θύμισε φαγητό της γιαγιάς). Οι μερίδες είναι πολύ χορταστικές και, μάλιστα, ο κατάλογος προειδοποιεί τους πελάτες να μην παραγγείλουν πολλά. Στο τέλος, το κατάστημα κερνάει ρακή και λουκουμάκι Σύρου.

 

Ο λογαριασμός Τα κύρια πιάτα κυμαίνονται από 5,50 μέχρι 13,50 ευρώ, με τα περισσότερα να κοστίζουν γύρω στα 9. Σε γενικές γραμμές, υπολογίστε περίπου 15-20 ευρώ το άτομο, με το κρασί υπολογισμένο.

 

Η κάβα Πίνουμε καλό κρασάκι του Μιχάλη Κορωναίου, ρακή, μπίρες και ούζο.

 

Επιπλέον πληροφορίες Για τα επιδόρπια πρέπει να ρωτήσετε, καθώς δ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντομάτες,ntomates