Ο Γαστρονόμος βραβεύει την ποιότητα

Διαβάστε ποιοι είναι οι άξιοι Ελληνες παραγωγοί που βραβεύει σήμερα το βράδυ ο Γαστρονόμος

Σήμερα το βράδυ, στο Μουσείο Μπενάκη, θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων ποιότητας του περιοδικού σε παραγωγούς, μεταποιητές και εμπόρους του κλάδου των τροφίμων. Για άλλη μια χρονιά βραβεύουµε τους ανθρώπους της προκοπής και της δημιουργίας, που, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, επιµένουν ποιοτικά. Που µε τη δουλειά τους αναδεικνύουν την πατρίδα µέσα από τα προϊόντα της, γεωργικά και κτηνοτροφικά.

 

Εχοντας συνείδηση της ευθύνης τους, με σεβασμό στο περιβάλλον

και στον άνθρωπο, συνεχώς ανανεωνόμενοι και καινοτομούντες, κάνουν τους συμπατριώτες τους υπερήφανους για τον τόπο τους και πείθουν τους ξένους να δουν μια άλλη διάσταση της Ελλάδας από αυτήν που προβάλλεται συνήθως.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ από την τελετή της απονομής θα αρχίσουμε να «ανεβάζουμε» το απόγευμα από το Μουσείο Μπενάκη.

 

11+1 βραβεία ποιότητας

 

1 . ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

Η μοναδική Σχολή Τυροκομίας στην Ελλάδα, με ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά. Διατήρησε την παραδεδομένη γνώση, αλλά πρωτοπόρησε επίσης εισάγοντας νέους τρόπους τυροκομίας. Η πρώτη που δίδαξε, πριν από 50 χρόνια, την παραγωγή γραβιέρας (που δεν υπήρχε στην Ελλάδα).

 

2 . ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΗΣ

Εταιρεία Ιχθυοκαλλιέργειες - Β. ΓΕΙΤΟΝΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

Ο Βαγγέλης Γείτονας αποτελεί παράδειγμα επιχειρηματία. Στις ζηλευτές εγκαταστάσεις της εταιρείας του λίγο έξω από την Αρτα τυποποιεί με την πολύτιμη βοήθεια της 20μελούς ομάδας του περίπου 300 τόνους καπνιστού χελιού ετησίως και τους διοχετεύει στις μεγάλες αγορές του κόσμου.

 

3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Φίλιππος Θεοχάρης - Παραγωγός κάππαρης

Ο Φίλιππος Θεοχάρης, από την Πρέβεζα, είναι ένας παθιασμένος γεωπόνος που μετά από χρόνια εργασίας και πολλά πειράματα έχει καταφέρει να καλλιεργήσει σε γλάστρες, αλλά και υπαίθρια, το φυτό-σύμβολο της ανυποταγής, την κάππαρη.

 

4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Αλέξανδρος Γκουσιάρης - Βιοκαλλιεργητής - μεταποιητής ντομάτας

Ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης από τον Ηλιά της Καρδίτσας παράγει βιολογικές, ποικιλιακές ντομάτες, τις οποίες μεταποιεί και διαθέτει ως σάλτσα ντομάτας. Είναι επίσης μελισσοκόμος. Εξάγει το 80% της παραγωγής του και τα προϊόντα του (μέλι και σάλτσες ντομάτας) διατίθενται στα Harrods και σε άλλα πολυτελή πολυκαταστήματα της Αγγλίας.

 

5. ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ

Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ζαγορίν»

Η Ζαγορίν είναι ένας υπεραιωνόβιος αγροτικός συνεταιρισμός. Είναι ο πρώτος στην Ευ-ρώπη που απέκτησε μήλα ΠΟΠ και ο πρώτος, επίσης στην Ευρώπη, που καθιέρωσε τοαυτοκόλλητο σήμα κατατεθέν πάνω στα φρούτα της. Αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή του Πηλίου.

 

6. ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

α. Δημήτρης Αντωνόπουλος

Μεσολογγίτης παραγωγός με εξαιρετικό βιολογικό λάδι. Επένδυσε στην αύξηση της πατρικής κτηματικής

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαστρονόμος,gastronomos
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές