Πιτσαρία σε νταλίκα;

Ο pizzaiolo Jon Darsky (σ.σ. μάστορας της πίτσας) επιστρέφοντας στην Καλιφόρνια, αποφάσισε να φτιάξει μια κινητή παραδοσιακή πιτσαρία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Για την υλοποίηση της πρωτότυπης ιδέας του, απευθύνθηκε σε μια εταιρία που ασχολείται με βαρύ εξοπλισμό μεταλλωρυχείων. Εκεί, μετέτρεψαν το εσωτερικό ενός κοντέινερ για υπερατλαντικά ταξίδια σε μια άκρως λειτουργική κουζίνα. Στη μια γωνιά της δεσπόζει ένας τεράστιος παραδοσιακός ξυλόφουρνος ικανός να «φιλοξενήσει» στη ζεστασιά της φωτιάς του μέχρι και 72 πίτσες. Παράλληλα, η μια πλευρά της γκουρμέ νταλίκας έχει καλυφθεί

με τζαμαρία-βιτρίνα ώστε να είναι... ορατή η όλη διαδικασία.

 

Καθημερινά, οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν μέσα από το site ή τα social media (twitter και facebook) για την τοποθεσία που βρίσκεται η κινητή πιτσαρία «Del Popolo» καθώς και για το μικρό μενού. Αυτή τη στιγμή, οι επιλογές είναι 3 και περιέχουν όλες φρέσκια μοτσαρέλα: κλασική μαργαρίτα με βασιλικό, με ρικότα, γκράνα παντάνο, βασιλικό και σκόρδο, με ντομάτα, πεπερόνι, ελιές και ρίγανη. Με τις πρώτες ύλες να προέρχονται από μικρούς παραγωγούς και τον Darsky να ανοίγει παραδοσιακή ζύμη μόνο με αλεύρι και νερό, η πίτσα απέχει παρασάγγας από τη φιλοσοφία του streetfood. Έτσι, με 12 δολάρια (σ.σ. περίπου 9 ευρώ) μπορεί κανείς να απολαύσει μια παραδοσιακή Ναπολιτάνικη πίτσα με εξαιρετικά υλικά. Η επιχειρηματικότητα του εμπνευστή, η μίξη βιομηχανικού design με ρουστίκ πινελιές και η καλή ποιότητα του φαγητού δημιουργούν μια ιδιότυπη πιτσαρία που μόνο να εντυπωσιάσει μπορεί. Αν βρεθείτε λοιπόν σε εκείνα τα μέρη, φάτε ένα κομμάτι και για εμάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα