Ποπ κορν

Σπιτικό αφράτο ποπ κόρν σε λίγα μόνο λεπτά.

Διαδικασία Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τους σπόρους και σκεπάζουμε με το καπάκι. Κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν οι σπόροι με το ελαιόλαδο. Ύστερα από 2 περίπου λεπτά, το καλαμπόκι ξεκινάει να σκάει. Περιμένουμε να κοπάσει ο ήχος, για περίπου 3-4 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με αλάτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

 

Συνοδεύουμε με μπίρα ή σπιτική λεμονάδα.

 

Συμβουλές

*Βιολογικό καλαμπόκι θα βρούμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία, μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ.Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο πριν πασπαλίσουμε τα ποπ κορν με αλάτι.
Keywords
Αναζητήσεις
βιολογικο ποπ κορν
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Gastronomos
Ποπ,pop