Σπιτικές ταλιατέλες

Η Ειρήνη Γιαζιτζόγλου μας δίνει τη βασική συνταγή για να φτιάξουμε ταλιατέλες στο σπίτι.

Διαδικασία Σχηματίζουμε ένα βουναλάκι με το αλεύρι. Με την γροθιά κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και σπάμε μέσα τα αυγά. Με ένα πιρούνι τα διαλύουμε, ανακατεύοντας λίγο λίγο το αλεύρι και φτιάχνουμε τη ζύμη. Τη δουλεύουμε καλά, χωρίς να την τραβάμε, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε μερικές κουταλιές νερό.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο σε πάχος 0,7 - 0,8 mm. Αφήνουμε να στεγνώσει ελαφρώς το φύλλο και το τυλίγουμε ελαφρά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λωρίδες σε φάρδος μισού εκατοστού. Ξετυλίγουμε τις ταλιατέλες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν για 2-3 ώρες πριν να τις μαγειρέψουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα