Συριανό «Όνειρο»

Νόστιμη μοντέρνα ελληνική κουζίνα με πρώτες ύλες από το Αιγαίο στην Ερμούπολη της Σύρου.

Η θέση Από όποιον δρόμο και να πας η διαδρομή είναι απολαυστική. Είτε μέσω του Δημαρχείου και της Πλατείας Μιαούλη είτε κατηφορίζοντας από τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Νικολάου είτε μέσα από τα σοκάκια με τα παλιά αρχοντικά, όποια διαδρομή κι αν ακολουθήσεις βάζεις στόχο το Θέατρο Απόλλων. Κι αφού ευχαριστηθείς μία από τις παραστάσεις του ή απλώς μια ενδιαφέρουσα

περιήγηση στο εσωτερικό του, του γυρνάς την πλάτη και ευθεία μπροστά βλέπεις το «Όνειρο» (κι ας είσαι ξύπνιος!).

 

Η ατμόσφαιρα Το χειμώνα θα βολευτείς στη ζεστή μικροσκοπική σάλα του και το καλοκαιράκι στην δροσερή αυλή με τα μπαμπού και τους κισσούς. Το σικάτο περιβάλλον είναι καλή αφορμή για μια «σκηνοθετημένη» έξοδο, με γόβες, κολλαριστά πουκάμισα και όλα τα σχετικά.

 

Το φαγητό Το μενού επιμελείται η σεφ Τάνια Γιόβιτς – με 15ετή θητεία στο Κουκούμαβλο της Σαντορίνης. Επικυρώνεται δε από τις δύο ιδιοκτήτριες του «Ονείρου», την Ελένη Παλιάρη και την Elene Coudre. Οι επιρροές από την κουζίνα της Σύρου και των ευρύτερων Κυκλάδων είναι εμφανείς σε πιάτα που ενσωματώνουν ντόπια υλικά όπως το τυρί Σαν Μιχάλη, το λουκάνικο μάραθου, το ξινοτύρι της Ίου κ.λπ. Δεν λείπουν όμως και τα δημιουργικά «μπλεξίματα» με πρώτες ύλες από την διεθνή κουζίνα όπως το τζίντζερ ή το προσούτο. Αξίζει να δοκιμάσετε κάποια από τις νόστιμες σαλάτες, όπως αυτήν με κολοκυθάκια, μαραθόριζα και κριθαρομπουκιές και την πανδαισία σαλατικών με Σαν Μιχάλη και βινεγκρέτ από ξερά σύκα. Ζητήστε οπωσδήποτε και τα χειροποίητα ψωμάκια από βιολογικό αλεύρι, σε διάφορες γεύσεις (με πιπεριά Φλωρίνης και βασιλικό, με ελιές ή με πορτοκάλι). Από τα πιο ενδιαφέροντα ορεκτικά είναι οπωσδήποτε το συκώτι σχάρας με παντζάρια και μαρμελάδα μανταρίνι, οι φλογέρες με τα άγρια χόρτα και τη σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης αλλά και το μανούρι μαριναρισμένο σε Αγιωργήτικο με σάλτσα δυόσμου και γλυκό ντοματάκι. Από τα «κυρίως» δοκιμάστε τον απαλό μουσακά με το συριανό λουκάνικο, τις ταλιατέλες ζυμωμένες με ζαφορά και τζίντζερ και μαγειρεμένες με ψητές γαρίδες ή τα χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα σπιτικής μουστάρδας με τρούφα και πουρέ αρωματισμένο με περγαμόντο. Τα γλυκά, όπως φυσικά και ολόκληρο το μενού, αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, αλλά λίγο συχνότερα από τα αλμυρά. Εμείς πετύχαμε μους λεμονιού και πάβλοβα. Και τα δύο ήταν καλοφτιαγμένα και νόστιμα, τόσο ώστε να εγείρουν προσδοκίες και για τα περαιτέρω.

 

Ο λογαριασμός Περίπου 40 ευρώ για δύο κυρίως πιάτα και ένα ορεκτικό ή μια σαλάτα.

 

Η κάβα Η λίστα κρασιού είναι περιεκτική και παρουσιάζει ένα ικανοποιητικό εύρος τιμών. Έχουμε να διαλέξουμε από μια γκάμα ελληνικών κρασιών, με πάνω από 40 ετικέτες, με έμφαση στην κυκλαδίτικη παραγωγή.

 

Επιπλέον πληροφορίεςΤο καλοκαίρι, στον δροσερό κήπο του «Ονείρου», μπορούμε να απολαύσουμε και το ποτό μας ή ένα μπουκάλι κρασί συνοδεία τυριών.

 

 Έναντι Θεάτρου Απόλλων, Ερμούπολη, Σύρος, τηλ.:
Keywords
Τυχαία Θέματα