Τα ελληνικά μυρωδικά ταξιδεύουν στην Ευρώπη

Ένα ιντερνετικό πρότζεκτ με πρωταγωνιστές ποιοτικά ελληνικά βότανα και μυριστικά, για να μοσχοβολίσει όλη η Ευρώπη.

Με όνομα εμπνευσμένο από το βουκολικό παραμύθι για τον αγνό έρωτα δύο εφήβων στην οργιάζουσα φύση, του Δάφνι και της Χλόης, η Ευαγγελία Κουτσοβούλου επέλεξε να βαφτίσει την εταιρεία της. Τι κάνει; Εμπορεύεται ελληνικά μυρωδικά στις αγορές του εξωτερικού. Η βασική ενασχόληση της Ευαγγελίας είναι η αρθρογραφία· κίνητρο για τη σύσταση της δικής της μικρής επιχείρησης

ήταν η κρίση που, όπως και πολλούς άλλους, την ώθησε να αναδείξει και άλλες πτυχές του εαυτού της. Κάπως έτσι βρήκε πως το δυνατό σημείο του τόπου μας είναι (και) τα βοτάνια, σε ιδιαίτερες ποικιλίες που διαφοροποιούνται από άλλες της λεκάνης της Μεσογείου, με ιδιαίτερα μεγάλη συγκέντρωση σε αιθέρια έλαια. Ανακαλύπτοντας το μεγαλείο που κρύβει η ελληνική ύπαιθρος, πίστεψε στην ανώτερη ποιότητα των τοπικών άγριων μυρωδικών και αποφάσισε να τα κάνει περιζήτητα στην Ευρώπη. Με ρομαντισμό και διστακτικότητα αρχικά, κατάφερε να συγκεντρώσει εκλεκτά αποξηραμένα μυρωδικά, βιολογικής καλλιέργειας αλλά και άγρια: πιπεράτη δάφνη από την Κεφαλλονιά, ντελικάτο θυμάρι από την Πάργα, ρίγανη έντονη και ζαλιστική από τον Ταΰγετο και γλυκόπικρο, καταπραϋντικό φασκόμηλο από την Ηπειρο.

Μέσα σε τριάντα μήνες η Ευαγγελία κατάφερε να στήσει ένα υποτυπώδες αλλά σφιχτό δίκτυο από συλλέκτες και παραγωγούς, ανθρώπους που την βοήθησαν στη μεταφορά, τη συντήρηση, τη συσκευασία και τη διανομή. Στόχος είναι τα αρώματα της Ελλάδας να ξεχυθούν εκεί όπου δεν θα φτάσει με άλλο τρόπο ένα ματσάκι μοσχοβολιστής ρίγανης Αμοργού, η οποία εξαιτίας της μοναδικότητας της διατίθεται από τη Daphnis and Chloe σε μικροσκοπικές ποσότητες. Από το Μάιο θα είναι διαθέσιμο το ηλεκτρονικό εμπόριο από την ιστοσελίδα τους, ώστε να μπορούμε να προμηθευόμαστε τα μυρωδικά. Η σειρά των τεσσάρων προϊόντων βρήκε ήδη θέση στα ράφια δύο γνωστών παντοπωλείων του Λονδίνου, το Melrose and Morgan και το La Fromagerie ενώ αναμένεται τα σημεία πώλησης να πολλαπλασιαστούν μέσα στους επόμενους μήνες. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να εξασφαλιστεί η φετινή παραγωγή, να συντηρηθεί το δίκτυο των συλλεκτών και των παραγωγών, δηλαδή χρειάζεται κεφάλαιο. Για αυτό το λόγο η Ευαγγελία χρησιμοποίησε τα κοινωνικά δίκτυα και τα ηλεκτρονικά μέσα της εποχής για να συγκεντρώσει το πρώτο σημαντικό ποσό που θα τη βοηθήσει να συνεχίσει το έργο της. Μέχρι τις 7 Μαϊου, μέσα από το kickstarter, μια πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδόσης (crowdfunding) μπορεί όποιος θέλει να υποστηρίξει την ιδέα της Ευαγγελίας και να επενδύσει ένα μικρό - ή μεγάλο- χρηματικό ποσό ώστε να φτάσει στο στόχο της. Οι χορηγοί θα παρακολουθούν το πρότζεκτ μέσα από τις ενημερώσεις (updates) που θα ανεβάζει η ίδια, ενώ υπάρχουν περίφημα δώρα για όσους εναποθέσουν τον οβολό τους. Αν λοιπόν πιστεύετε πως κάτι τόσο μικρό και ασήμαντο όσο ένα μοσχοβολιστό φύλλο δάφνης (τι τέλεια που αρωμάτισε τη φακή μου!) είναι τελικά σημαντικότερο απ’ ό,τι πιστεύουμε και οφείλει να γίνει γνωστό, επισκφθείτε το ακόλουθο link http://kck.st/XCsJwG για να στηρίξετε τη Daphnis and Chloe.

Keywords
Τυχαία Θέματα