Τα παιδία παίζει και... μαθαίνει να τρώει

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16 Οκτωβρίου), οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και το free press για γονείς «Ταλκ», διοργανώνουν μια ημέρα ψυχαγωγίας και δραστηριοτήτων, με θέμα τη διατροφή των παιδιών και τον υποσιτισμό. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι,

με ελεύθερη είσοδο.

 

Αντλώντας από τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, οι διοργανωτές θα επιχειρήσουν να ευαισθητοποιήσουν τους συμμετέχοντες για τις τραγικές συνέπειες της έλλειψης τροφής, τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα, που υφίστανται, κυρίως, τα παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες.

 

Εικαστικοί και καθηγητές καλλιτεχνικών θα βοηθήσουν τα μικρότερα παιδιά να ζωγραφίσουν τις ιδέες τους για το φαγητό και τη διατροφή, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά θα μπορούν να παίξουν, σε ειδικά διαμορφωμένο video-room, το διαδικτυακό παιχνίδι «Και έφαγαν αυτοί καλύτερα» που δημιούργησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Παράλληλα, στο χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχει και μια προσομοίωση της σκηνής-επισιτιστικού κέντρου που στήνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στις χώρες όπου λειτουργούν επισιτιστικά προγράμματα.

 

Στη συνέχεια, όσο η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη θα διαβάζει παραμύθια φαγητού στα παιδιά ή θα συμμετέχουν αυτά στη δραστηριότητα-έκπληξη που θα παρουσιάσει η συγγραφέας Χαρά Γιαννακοπούλου, οι ενήλικες, αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ενημερωτική συζήτηση με γιατρούς και διατροφολόγους για τον υποσιτισμό και την παιδική διατροφή στο δυτικό κόσμο.

 

Η εκδήλωσή θα κλείσει με ένα μεγάλο «ανταλλακτικό» μεσημεριανό πικνίκ, όπου ο καθένας θα μπορεί να φέρει μαζί του το κολατσιό του και να το μοιραστεί με τα υπόλοιπα παιδιά. Σε ρόλο-έκπληξη η γνωστή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Στο χώρο θα λειτουργήσει και έκθεση παιδικής ζωγραφικής με θέμα το φαγητό.

 

 Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος. Για αποφυγή συνωστισμού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλ.: 210-52.00.500.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα παιδία παίζει και... μαθαίνει να τρώει,