Τι είδος και πόση ζάχαρη βάζουμε σε μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού;
16:11 9/10/2012
- Πηγή: Gastronomos
Το είδος: Προτιμάμε λευκή, επεξεργασμένη ζάχαρη και όχι ανεπεξέργαστη (καστανή), γιατί μπορεί να δημιουργήσει κρυστάλλους. Επίσης, αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε τις ζάχαρες με πηκτίνη που κυκλοφορούν στο εμπόριο και προορίζονται για μαρμελάδες. Εφόσον η συνταγή είναι σωστή, η ποσότητα της ζάχαρης λογικά έχει υπολογιστεί με βάση το είδος του φρούτου και την περιεκτικότητά του σε πηκτίνη, επομένως η προσθήκη επιπλέον πηκτίνης μπορεί να διαταράξει την ισορροπία.
Η ποσότητα: 750 γρ. - 1 κιλό ζάχαρης ανά κιλό καθαρισμένου φρούτου είναι η ιδανική ποσότητα. Αν η ζάχαρη είναι λιγότερη, θα χρειαστεί περισσότερο βράσιμο για να δέσει η μαρμελάδα ή το γλυκό, ενώ, αν είναι πάρα πολλή, το γλυκό θα δέσει πολύ γρήγορα, αλλά το φρούτο μπορεί να μην έχει προλάβει να μαλακώσει. Επίσης, μπορεί να δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Με άλλα λόγια, θα επηρεαστεί αρνητικά η υφή του γλυκού ή της μαρμελάδας.
Keywords
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Gastronomos
- Ροδάκινο γλυκό κουταλιού
- Τα πιο γλυκά ποντικάκια της πόλης
- Πώς νοστιμίζουμε ένα απλό κοτόπουλο φούρνου;
- Πατάτες στο τηγάνι με τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ρολό με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα κάππαρης
- Τι είδος και πόση ζάχαρη βάζουμε σε μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού;
- Κρύες βίδες με τα υλικά χωριάτικης σαλάτας
- Λάθος στη ζύμη σαμπλέ
- Μπισκότα κρακελέ (craquelé)
- Ελληνική βραδιά στου Τζέιμι
- Τελευταία Νέα Gastronomos
- Τι είδος και πόση ζάχαρη βάζουμε σε μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού;
- Από το Ρέθυμνο στους Αμπελόκηπους
- Κρύες βίδες με τα υλικά χωριάτικης σαλάτας
- Λάθος στη ζύμη σαμπλέ
- Η χορήγηση αντιβιοτικών σε βρέφη μπορεί να οδηγήσει σε παιδική παχυσαρκία
- Μπισκότα κρακελέ (craquelé)
- Πώς νοστιμίζουμε ένα απλό κοτόπουλο φούρνου;
- Ρολό με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα κάππαρης
- The Big Chair Project;
- Ροδάκινο γλυκό κουταλιού
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές
- Πατάτες στο τηγάνι με τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Η μοριακή βελτίωση χτίζει υγιεινές τροφές
- Ελληνική βραδιά στου Τζέιμι
- Τα πιο γλυκά ποντικάκια της πόλης
- Στρόμπολι με σαλάμι, ψητές πιπεριές και τυρί
- Μηλοπιτάκια όνειρο με επάλειψη μαρμελάδα βερίκοκκο
- Ένας cappuccino για το πρωινό σας
- Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα
- Μαρουλοντολμάδες
- Quiche Lorraine με σπανάκι, μανιτάρια και μπέικον