Τορτίγια με πατάτες και τσορίθο

Ο Χριστόφορος Πέσκιας μάς δίνει μια σπανιόλικη εκδοχή της αγαπημένης ομελέτας.

Διαδικασία Τηγανίζουμε τις πατάτες στο λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι να ψηθούν. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους προσθέτουμε το κρεμμύδι για να μαλακώσει και να γλυκάνει. Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και το αφήνουμε να στεγνώσει από το περιττό λάδι για 1 λεπτό. Επαναφέρουμε στο τηγάνι προσθέτοντας το τσορίθο και τη ρίγανη. Σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα καλά λαδωμένο (αντικολλητικό κατά προτίμηση)

ταψάκι (πυθμένα+τοιχώματα) , διαμέτρου περίπου 26 εκ. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την κρέμα και αλατοπίπερο σε ένα μπολ και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι.

 

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 6 - 8 λεπτά ή μέχρι η τορτίγια να αρχίσει να φουσκώνει. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 7-8 λεπτά μέσα στο σκεύος - έτσι θα συνεχίσει να ψήνεται αλλά δεν θα στεγνώσει. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

 

Συμβουλή Ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας προτείνει να βάλετε γάλα αλλά και ελάχιστη κρέμα γάλακτος, γιατί έτσι η τορτίγια γίνεται αφράτη και δεν στεγνώνει.

Keywords
Αναζητήσεις
tortigia me patates
Τυχαία Θέματα
Τορτίγια,tortigia