Risotto με κίτρινη κολοκύθα και γλυκάδια

Εποχή της κίτρινης κολοκύθας και οι σχετικές συνταγές έχουν αρχίσει να έρχονται στην επιφάνεια (από τους άλλους, τους “κολοκύθες” του δημόσιου βίου, δυστυχώς, έχουμε όλο το χρόνο... Πολλά χρόνια τώρα...

Η Βάσω (σας έχω μιλήσει και στο παρελθόν για τη συνάδελφό μου, την κυρία Βάσω) μου έφερε πριν δυό μέρες μία μεγάλη κίτρινη κολοκύθα, μακρόστενη, ακριβώς σαν υπερμεγέθες αράπικο φυστίκι. Από εκείνα που έτρωγε ο Goofy (άλλος...“κολοκύθας” και αυτός) και γινόταν superGoofy.

Είχα έτοιμη λοιπόν την “πρώτη ύλη”, στη διάθεσή μου και η “τεχνική υποστήριξη”, τι άλλο χρειάζομαι; Χρειάζομαι

τη “μούσα” μου, την “έμπνευσή” μου, την ιδέα που θα με κάνει να μπω στη κουζίνα.

Ε λοιπόν αυτή την είδα εχθές το απόγευμα στο σουπερμάρκετ που πήγαμε με τη γυναίκα μου για ψώνια. Και εκεί ακριβώς, στη παρουσία της Λουΐζας, ήταν το πρόβλημα. Πως ξεφεύγουμε τώρα; Η αλήθεια είναι ότι το έχω ξανακάνει στο παρελθόν μια-δυό φορές, αλλά πάντα με τρομάζει το ενδεχόμενο να δει στο πρόσωπό μου τα σημάδια της έντονης επιθυμίας όσο ψάχνω να βρω τρόπο να ξεγλυστρίσω από δίπλα της, ή να ξεχωρίσει εκείνα της μεγάλης απόλαυσης αφού την κάνω την... κουτσουκέλα μου.

Αλλά και πάντα, τελικά, το επιχειρώ. Και δεν έχω αποτύχει ούτε μία φορά. Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον... Έτσι και εχθές «- Δεν πας να δεις εκείνο το ωραίο μαλακτικό που είχες πάρει την άλλη φορά, τα πουκάμισα μύριζαν υπέροχα...» Όλα αυτά τα είδη είναι στον άλλο όροφο, να ο χρόνος που μου χρειάζεται για να προχωρήσω. Μόλις λοιπόν την είδα να ανεβαίνει τη σκάλα, έτρεξα και όλος προσδοκία (και με ένα χαμόγελο από εκείνα τα μισό-ντροπαλά, μισο-απολογητικά, και μισο-αυθάδικα) ζήτησα από την υπάλληλο του κρεοπωλείου:

« - Είναι ώρα που τη γλυκοκοιτάζω αυτή τη συκωταριά. Θα μπορούσατε να μου βάλετε 250 γραμμάρια γλυκάδια; Αυτά χρειάζομαι μόνο»

Όταν πια επέστρεψε η Λουίζα, η “μούσα” μου ήταν ζυγισμένη και συσκευασμένη στον πάτο του καλαθιού (όσο πιο αργά αρχίσει η γκρίνια, τόσο καλύτερα), περιμένοντας να... μετουσιωθεί σε ένα πρωτότυπο και νόστιμο πιάτο: Risotto με κίτρινη κολοκύθα και γλυκάδια !!!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Risotto,