Zucchini Bread. Απρόσμενα ενδιαφέρον γλυκό!

Αυτό το μάλλον …ασυνήθιστο “καρβέλι” έχει μια πολύ ευχάριστη γεύση (που μπορεί να γύρει λίγο ή περισσότερο προς τη γλυκιά πλευρά, εξαρτάται από την ποσότητα της ζάχαρης που θα προσθέσετε) και μια ξεχωριστή υφή, που οφείλεται στην υγρασία των τριμμένων κολοκυθιών.

Μπορείτε να το φτιάξετε και με ένα συνδυασμό αλευριών, αντικαθιστώντας το 1/3 της ποσότητας του λευκού αλευριού για όλες της χρήσεις, με ίση ποσότητα ολικής αλέσεως.

Το ενδιαφέρον σε αυτή τη συνταγή ήταν ότι οι δύο κυρίες του σπιτιού, μαμά

και κόρη, ενθουσιάσθηκαν. Τόσο που το έφτιαξα τρεις φορές απανωτά. Από τις διαδοχικές αυτές φορές εμένα μου έμεινε ότι η πιο γλυκιά και αρωματική εκδοχή ήταν η καλύτερη (μεταξύ και των άλλων καλών). Έτσι, για τις επόμενες φορές, θα αφήσω τη ζάχαρη αλλά και την κανέλα στις ποσότητες που αναφέρω στα υλικά (παρ’ ότι στα “Μυστικά” κάνω λόγο και για την λιγότερο γλυκιά εκδοχή). Και, βέβαια, θα ξαναβάλω μέσα στο μείγμα και τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας. Θα τα προτιμήσω από τα σπασμένα καρύδια. Είναι σκέτη αποπλάνηση!

Keywords
Τυχαία Θέματα