Κουρελάκια κοτόπουλου με μανιτάρια porcini

Όσοι δεν έχουν δοκιμάσει μανιτάρια porcini, δεν μπορούν να έχουν ιδέα πόσο νοστιμιά μπορεί να βρεθεί σε ένα... μύκητα. Σε ένα είδος “ανάδελφο”, που δεν ανήκει ούτε στο ζωϊκό ούτε στο φυτικό κόσμο.

Τα porcini, δυστυχώς, δεν είναι μόνο πεντανόστιμα. Είναι και πανάκριβα. Και όχι τόσο απλό να βρεθούν. Στη χώρα μας είναι γνωστά σαν “βωλίτες” ή “βασιλομανίταρο” (στην πραγματικότητα porcini είναι οι νεαρής ηλικίας βωλίτες ή “καλογεράκια”).

Ακόμη περισσότερο δύσκολο είναι να βρείτε guanciale. Αυτό το εξαιρετικό μπέικον, φτιαγμένο από τα μάγουλα του ζώου (χοίρου) θεωρείται ο βασιλιάς των

μπέικον και, δυστυχώς, δεν είναι και πολύ γνωστό στα μέρη μας.

Ακόμη και χωρίς αυτά τα δύο υλικά, πάντως, χρησιμοποιώντας απλά μανιτάρια (portobello) και μπέικον από την κοιλιά του ζώου (παντσέτα), μπορούμε και πάλι να φτιάξουμε ένα πολύ γευστικό πιάτο, κάτι όχι τόσο κοινό σε πιάτα με κοτόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουρελάκια,kourelakia
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές