100 θέσεις για ανέργους στην Περιφέρεια Πέλλας

Tweet Κατηγορία: Εργασία

 

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ Ν. ΠΕΛΛΑΣ» υλοποιεί στην περιφερειακή ενότητα της Πέλλας την Πράξη με τίτλο «Απασχόληση και Κοινωνική Οικονομία Ευπαθών Ομάδων στο Ν. Πέλλας», που υλοποιείται στο πλαίσιο δράσης 3 : «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1 : «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4 : «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου

δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» για την προγραμματική περίοδο 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Πρόκειται για ολοκληρωμένη Πράξη που στόχο έχει την υποστήριξη 100 ωφελουμένων από την περιφερειακή ενότητα της Πέλλας, για τη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης της απασχόλησης.

Απευθύνεται σε άτομα που ανήκουν στις παρακάτω κοινωνικές ομάδες: -Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα
-Άνεργοι Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών
-Άνεργοι Παλιννοστούντες Πόντιοι

Επιδίωξη της Πράξης είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στην περιοχή παρέμβασης. Συγκεκριμένα, η υλοποίηση της Πράξης αναμένεται να οδηγήσει:

- Στη σύσταση 7 Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) με δραστηριότητα την «κατ’ οίκον υγεία και βοήθεια στο σπίτι» και τη «συντήρηση δημοσίων και άλλων κτιρίων», από 35 ωφελούμενους.

- Στη σύσταση 15 ατομικών επιχειρήσεων επαγγελμάτων και παροχής υπηρεσιών που τελούν υπό ζήτηση.

- Στην απασχόληση 30 ωφελουμένων, με εξαρτημένη σχέση εργασίας σε θέσεις διοίκησης επιχειρήσεων.

- Στην απασχόληση 20 ωφελουμένων, με εξαρτημένη σχέση εργασίας σε θέσεις τυποποίησης φρούτων και λαχανικών.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Η στόχευση των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων της Πράξης, θα επιδιωχθεί μέσω της υλοποίησης των επιμέρους δράσεων, με σκοπό την ολιστική στήριξη και υποστήριξη των ωφελούμενων. Αναλυτικά, το αντικείμενο της Πράξης αφορά στις δράσεις:

ΜΕΛΕΤΗ, με ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης της τοπικής αγοράς εργασίας με την ανάδειξη των προβλημάτων και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής παρέμβασης.

ΔΙΚΤΥΩΣΗ, ηλεκτρονική και φυσική δικτύωση, προώθηση καινοτόμων ενεργειών συνεργασίας και δικτύωσης των τοπικών φορέων - εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης καθώς και μεταξύ των Αναπτυξιακών Συμπράξεων με σκοπό την εξελισσόμενη υποστήριξη των ωφελουμένων.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα