100 θέσεις για ανέργους στους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά

Εργασία

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΜΟΝΗ.ΓΕΝΙΑ» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο: «Μονογονεϊκές Οικογένειες: Απασχόληση και Τοπική Κοινωνία στη Δυτική Θεσσαλονίκη», της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο(ΕΚΤ), προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εν λόγω Πράξη.

Στόχοι/αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση της Πράξης
Η εν λόγω πράξη στοχεύει στην προώθηση στην απασχόληση 100 ανέργων Αρχηγών Μονογονεϊκών Οικογενειών που διαμένουν στους Δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά για την ανάπτυξη νέων ατομικών και κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, αλλά και την τοποθέτηση των ωφελούμενων σε υφιστάμενες επιχειρήσεις της τοπικής παραγωγικής βάσης, δίνοντας έμφαση σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, όπως η κοινωνική οικονομία και η πράσινη οικονομία. Ειδικότερα η υλοποίηση της Πράξης αναμένεται να οδηγήσει σε:

-Απασχόληση 5 ωφελούμενων μέσω της σύστασης νέων ατομικών επιχειρήσεων, (πράσινη οικονομία, νέες τεχνολογίες), και υποστήριξή τους πρώτους μήνες λειτουργίας τους.

- Απασχόληση 20 ωφελούμενων μέσω της σύστασης 4 κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, και υποστήριξή τους πρώτους μήνες λειτουργίας τους, στα ακόλουθα αντικείμενα:

• Κοινωνικής Φροντίδας για την παροχή υπηρεσιών προνοιακού – κοινωνικού χαρακτήρα σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού (ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ηλικιωμένοι, βρέφη και παιδιά, άτομα με αναπηρία και άτομα με χρόνιες παθήσεις, κ.α.).

• Παραγωγικού Συλλογικού Σκοπού για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας (στους τομείς του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, της οικολογίας, της εκπαίδευσης, κτλ.)

- Τοποθέτηση 75 ωφελούμενων σε υφιστάμενες επιχειρήσεις της περιοχής (ως μισθωτοί εργαζόμενοι) και υποστήριξη των επιχειρήσεων για 3 μήνες από την πρόσληψη των ανέργων.

Οφέλη από τη Συμμετοχή και Αντικείμενο Πράξης
Τα αναμενόμενα αποτελέσματα της Πράξης θα πραγματοποιηθούν μέσω της υλοποίησης επιμέρους δράσεων, που θα υποστηρίξουν τους ωφελούμενους και οι οποίες περιλαμβάνουν:

-Δικτύωση των ωφελούμενων με επιχειρήσεις της περιοχής

- Κατάρτιση ωφελούμενων στα εξής αντικείμενα (εκπαιδευτικό επίδομα: 6€/ώρα):

• Παροχή υπηρεσιών με χρήση ΤΠΕ – 130 ώρες (2 Προγράμματα για 50 ωφελούμενους) που οδηγεί σε πιστοποίηση δεξιοτήτων σε Η/Υ από αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης • Βασικές αρχές πωλήσεων και εξυπηρέτηση πελατών – 130 ώρες (1 Πρόγραμμα για 25 ωφελούμενους).
• Οργάνωση και Διοίκηση επιχείρησης – 130 ώρες (1 Πρόγραμμα για 25 ωφελούμενους).

- Επαγγελματική Συμβουλευτική προσδιορισμού αναγκών ωφελούμενων που θα προωθηθούν στην Απασχόληση.

- Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας γι ίδρυση ατομικών και κοινωνικών επιχειρήσεων.

- Εξειδικευμένη Νομική Συμβουλευτική για το σύνολο των ωφελούμενων.

- Εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων και συμβουλευτική υποστήριξη των ιδρυθεισών επιχειρήσεων κατά τα πρώτα στάδια της λειτουργίας τους.

- Συμβουλευτική υποστήριξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων που θα προσλάβουν ωφελούμενους.

Την Αναπτυξιακή Σύμπραξη αποτελούν οι ακόλουθοι Εταίροι:
Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Εκπαιδευτική Παρέμβαση Α.Ε.» - Συντονιστής
Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου
Δήμος Παύλου Μελά
Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ - «Αναπτυξιακή ΒΔ Θεσσαλονίκης Α.Ε.»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΕ – «ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α.Ε.»
LEVER – Σύμβουλοι Ανάπτυξης Ανώνυμη Εταιρία – «LEVER Α.Ε.»
Τεχνική Εκπαιδευτική ΚΕΚ Α.Ε.
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Προϋποθέσεις Συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις της Πράξης έχουν οι ενδιαφερόμενοι/ες που πληρούν αθροιστικά τις κατωτέρω προϋποθέσεις:

- Να είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας. -Να είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης, δηλαδή των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά.
- Να είναι Αρχηγοί Μονογονεϊκών Οικογενειών, δηλαδή άτομα που διαβιούν ως ένας γονέας χωρίς σύζυγο ή σύντροφο (λόγω χηρείας, διάζευξης, ανύπαντρες μητέρες) και τα οποία έχουν την ευθύνη της ανατροφής για ένα τουλάχιστο ανήλικο τέκνο, εξαρτώμενο απ’ αυτά (εντάσσεται και όποιο άλλο πρόσωπο ασκεί την επιμέλεια ανήλικου παιδιού με δικαστική απόφαση ή προσωρινή διαταγή).

Εφόσον, επιπλέον, ανήκουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

• Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/ απειλούμενα από φτώχεια (νοούνται εκείνα τα άτομα που έχουν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από το κατ΄ έτος εκάστοτε εκτιμώμενο όριο της φτώχιας στην Ελλάδα από την ΕΛΣΤΑΤ) • Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα. Ως μακροχρόνια άνεργοι, στη συγκεκριμένη κατηγορία νοούνται τα άτομα που παραμένουν άνεργοι για διάστημα περισσότερο των 12 μηνών.
• Νέοι/ες 18-34 ετών με μικρή επαγγελματική εμπειρία θα λάβουν πρόσθετη μοριοδότηση κατά τη διαδικασία επιλογής

Δικαιολογητικά Συμμετοχής
1. Συμπληρωμένη Αίτηση συμμετοχής.
2. Μία πρόσφατη φωτογραφία
3. Επικυρωμένο αντίγραφο κάρτας ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση εγγραφής σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ
4. Επικυρωμένο αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Αντίγραφο Διαβατηρίου.
5. Έγγραφο Πιστοποίησης τόπου διαμονής ή σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του υποψηφίου.
6. Έγγραφο πιστοποίησης οικογενειακής κατάστασης ή σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του υποψηφίου
7. Εκκαθαριστικό Τελευταίου Οικονομικού Έτους(2012) (Για τη περίπτωση που ο/η ενδιαφερόμενος/η δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση λόγω χαμηλού εισοδήματος θα πρέπει να υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., ότι νομίμως δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση, ενώ σε περίπτωση απορίας, ο/η ενδιαφερόμενος/η υποχρεούται να προσκομίσει βιβλιάριο απορίας από τη Πρόνοια).
8. Αντίγραφα τίτλων σπουδών/ ξένων γλωσσών/χρήσης Η/Υ (εάν υπάρχουν).
9. Αντίγραφα Βεβαιώσεων παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης (εάν υπάρχουν)

Οι άνεργοι που θα υποβάλλουν αίτηση θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την ανανέωση της κάρτας ανεργίας τους μέχρι και εφόσον ενταχθούν σε κάποια δράση.

Διαδικασία Επιλογής
- Κατάθεση Αίτησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και Δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους.
- Έλεγχος των τυπικών δικαιολογητικών και της εγκυρότητας των Αιτήσεων – 1ο Στάδιο Αξιολόγησης.
- Κατάρτιση Πίνακα Έγκυρων και μη Αιτήσεων εν δυνάμει ωφελούμενων που θα συμμετέχουν στην διαδικασία επιλογής
- Συνέντευξη των υποψηφίων των έγκυρων αιτήσεων από συμβούλους και σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης των υποψηφίων ωφελούμενων.
- Τελική Επιλογή των ωφελουμένων από την Επιτροπή Επιλογής Ωφελουμένων.
- Κατάρτιση Πίνακα Επιτυχόντων και Επιλαχόντων Ωφελουμένων.
- Απόφαση τελικής έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης.
- Κοινοποίηση αποτελεσμάτων στις Ιστοσελίδες των Εταίρων.

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΜΟΝΗ ΓΕΝΙΑ» βάσει της διάταξης του κανονισμού (ΕΚ)1828/2006 όπως αυτός ισχύει, δεσμεύεται για μη δημοσιοποίηση των ονομάτων των ωφελουμένων στις ενέργειες που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ, και γι αυτό θα προβεί σε κωδικοποίηση της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων επιλογής, όπου αυτό απαιτείται, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη διαφάνεια κατά τη διαδικασία αυτή, με τη χρήση π.χ του αριθμού πρωτοκόλλου της υποβληθείσας αίτησης, αντί του ονοματεπώνυμου εκάστου ωφελουμένου.

Πληροφορίες -Παραλαβή Αιτήσεων Συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες καθώς και το έντυπο της Αίτησης στους παρακάτω φορείς:

- Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α.Ε.» (έδρα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης): Οικονόμου 5, Τ.Κ. 54627, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 552670-671 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00 μ.μ)

- Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Αριστοτέλους 27(ισόγειο) ,Θεσσαλονίκη, τηλ.2310-275255,(κος Καζαντζίδης Παύλος, Δευτέρα-Παρασκευή,10:00-13:00 μ.μ)

- Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Τεχνική Εκπαιδευτική ΚΕΚ Α.Ε», 14ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ν. Μηχανιώνας, 57001, Θέρμη, τηλ. 2310-478714-715 (κα Μάτη Σοφία, Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00 μ.μ)

- Στις Ιστοσελίδες: www.kekekpa.gr και www.monigenia.gr

Προθεσμίες και Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων

Όσοι/ες επιθυμούν να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής στις δράσεις που περιλαμβάνει η Πράξη μπορούν, αυτοπροσώπως ή μέσω άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου – εφόσον η εξουσιοδότηση έχει θεωρηθεί ως προς το γνήσιο της υπογραφής τους από δημόσια αρχή – να προσέρχονται από 19/12 έως 21/12/2012 και από έως 3/1 έως 18/01/2013, ώρες: 10:00-14:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, με τα δικαιολογητικά συμμετοχής και να καταθέτουν αίτηση στην διεύθυνση του ΚΕΚ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α.Ε.»: Οικονόμου 5, Τ.Κ. 54627, Θεσσαλονίκη.

Εναλλακτικά, οι αιτήσεις και τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν και ταχυδρομικώς στην παραπάνω διεύθυνση, με συστημένη επιστολή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ημερομηνία της σφραγίδας του ταχυδρομείου δε λαμβάνεται υπόψη. Όσες αιτήσεις υποβληθούν ταχυδρομικά, θα θεωρηθούν εμπρόθεσμες μόνο αν παραληφθούν και πρωτοκολληθούν μέχρι την ως άνω ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής τους. Αντικατάσταση της αίτησης ή διόρθωση αυτής ή συμπλήρωση τυχόν ελλιπών δικαιολογητικών, επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

e-dimosio

Η alfavita.gr προσπαθεί να δημοσιεύει τις πιο έγκυρες αγγελίες εύρεσης εργασίας. Στα πλαίσια αυτά όσοι ενδιαφέρονται για εργασία μπορούν να επισκέπτονται την κεντρική μας σελίδα για την "εύρεση εργασίας". Επίσης όσοι είναι ...κολλημένοι με το facebook μπορούν να επισκέπτονται και τη σελίδα μας "βρίσκω δουλειά". Η ενημέρωση είναι συνεχής και άμεση και στις δύο σελίδες.

Επιλέξτε την alfavita.gr για να βρείτε δουλειά.
Σε περίπτωση που έχετε κάποια παρατήρηση, στείλτε μας μέιλ στο [email protected]. Αν πάλι θέλετε να αναρτήσετε τη δική σας αγγελία, εντελώς δωρεάν, πατήστε ΕΔΩ

Tags: βρίσκω δουλειάΘέσεις εργασίαςαγορά εργασίαςεργασίαεύρεση εργασίας
Keywords
θεσεις, εν λόγω, θεσσαλονικη, συμμετοχή, επιδομα, τπε, εταιρεία, ΟΤΑ, κεκ, οαεδ, ισχύ, ελλαδα, ελστατ, βεβαίωση, δραση, ΕΚΤ, τηλ, χλμ, alfavita, facebook, tags, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, φορολογικη δηλωση 2011, www.facebook.com, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, Ημέρα του παιδιού, φορολογια 2013, δικαιολογητικα, εκκαθαριστικο, επιδομα παιδιου, κοινωνια, αποτελεσματα, ημερομήνια, alfavita.gr, alfavita, αγγελιες, αιτηση, δουλεια, δωρεαν, εξουσιοδοτηση, εργασια, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, τπε, υπευθυνη δηλωση, φορολογικη δηλωση, φτωχεια, αιτησεις, αναπηρια, βεβαίωση, βρειτε, γνησιο, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δηλωση, διοικηση, δικη, δυτικη, εγγραφο, ενημερωση, εν λόγω, εξυπηρετηση, επαγγελματικο επιμελητηριο, εταιρεία, εταιρια, ετων, ετος, ευθυνη, ιδρυση, η πρασινη, ισχυει, μειλ, καζαντζιδης, κεκ, ληξη, μηνες, νομικη, ανωνυμη εταιρεια, παιδια, πιστοποιηση, πρασινη, προγραμματα, σελιδες, συζυγο, συνταξη, συμμετοχή, σοφια, τηλ, υλοποιηση, ισχύ, φορολογικη, χλμ, ωρες, απο δευτερα, εμφαση, ομαδες, παυλος, πληροφοριες
Τυχαία Θέματα