14; - 32; - 44;

ΚοινωνίαΆρθραΑρθρογράφος: Θύμιος Καλαμούκης
Υπάρχουν κάποιες ηλικίες που δεν υφίστανται.Υπάρχουν ή υπήρχαν μόνο σαν νούμερα, αλλά απ΄τη μνήμη έχουν εξαλειφθεί.Υπάρχουν μόνο γιατί βρίσκονται στη σειρά των αριθμών. Αφορμή μια τούρτα, που πέρασε από μπροστά μου, ενώ καθόμασταν σε μια ταβέρνα. Περνώντας από μπροστά μου, νόμιζα πως διάβασα 41 (εντάξει κάτι λογικό) όμως καθώς η σερβιτόρα πήρε τη στροφή, συνέβη κάτι αδιανόητο..Ο αριθμός έγινε 14! 14; Τι αριθμός είναι αυτός;

Τα μάτια μου ξεμπλόκαραν απ' τη θολούρα που προκαλείται,

κοιτώντας τη φλόγα των κεριών και κινήθηκαν προς την κατεύθυνση που θα κατέληγε η τούρτα. Υπήρχε τραπέζι που θα καθόταν κάποιος που θα γινόταν 14 χρονών;Ναι, υπήρχε. Η τούρτα πήγε σ' ένα τραπέζι, όπου καθόταν μια μακρόστενη παρέα από κορίτσια και κατέληξε σε μια μελαχρινή κοπελίτσα στο κέντρο, που θα γινόταν 14 χρονών! Δεν φαινόταν για 14 σίγουρα. Ούτε καμιά απ τις φίλες της που της τραγουδούσαν, φαίνονταν για 14.Φαίνονταν όλες κάπως μεγαλύτερες..16,17..αλλά όχι 14.Γιατί το 14 δεν υφίσταται. Έχει ξεχαστεί ήδη απ' τη μνήμη τους. Κανείς δεν ρωτάει, ούτε πρόκειται να ρωτήσει «Πόσο είσαι;» και ν' απαντήσεις 14..Θα πεις 13,15,16,17 ακόμη και 11 αλλά όχι 14. Και να το πεις.. Να πες το..-Πόσο χρονών είσαι;-Δεκατέσσερα.[...]Νομίζεις ότι κάπου υπάρχει λάθος.. Κάτι ανάλογο νομίζω συμβαίνει με το 32. Άλλο ένα ηλίθιο νούμερο, άτοπο και ξεχασμένο γιατί είναι πριν το δημοφιλές 33.. δύο ίδια ψηφία και τα χρόνια του Χριστού.. Παγκόσμια γνωστό. Άλλο τόσο ηλίθιο -αν κι έχει όμοια ψηφία- είναι και το 44. Δεν το λες ποτέ..είναι εξίσου ανύπαρκτο και ακούγεται σαν βλακεία..Σαραντατέσσερα..μπα.Γιατί είναι πριν το 45, που το 45 το λες εύκολα, συμβολίζει τη σύγχρονη μέση ηλικία, είναι κάτι σαν τον ισημερινό.Το λες και είναι στιβαρό, κατανοητό, ξέρεις τι γίνεται πλέον για τα καλά. Παρακολουθώντας κι εγώ ο ίδιος τη σκέψη μου, παραδέχομαι ότι, πέρα απ΄αυτά τα 3 νούμερα που αναφέρθηκαν, γενικά δεν μ' αρέσουν οι ζυγοί αριθμοί.Είναι σπαστικοί, γιατί είναι τακτοποιημένοι. Και κατασκευαστικά ακόμα είναι ολοκληρωμένοι.Δεν ξέρω αν θα πρεπε να υπάρχει κανείς απ' αυτούς -να βρίσκαμε άλλες μαθηματικές πράξεις- εκτός απ' το 10 λόγω ποδοσφαίρου, το 8 λόγω μπιλιάρδου και επειδή ξάπλα είναι ωραίο σαν άπειρο και το 18 γιατί σηματοδοτεί την μεταεφηβεία. Είσαι ενήλικος και νόμιμος για όλα τώρα. Ενώ απ' την άλλη, οι μονοί αριθμοί..τι καταπληκτικοί αριθμοί..Πάντα κάτι ξεφεύγει, κάτι περισσεύει που δεν μπαίνει σε τάξη..τους θυμάμαι απ' τα Μαθηματικά της α' δημοτικού που τους απεικονίζαμε σε σχήματα με κουκκίδες, όπως στα ζάρια.Και φυσικά καταπληκτικότερος όλων το 5. Τι αριστουργηματικός αριθμός..Κι ακόμα αριστουργηματικότερος το 55..Πω πω απίστευτο νούμερο! Αγαπημένος μου από πολύ παλιά και για πάντα. Και 2 νούμερα παρακάτω το 53 καλός είναι..Είχα εκπλαγεί πολύ , όταν για πρώτη φορά είχα δει το «Κατσαριδάκι Αγάπη Μου» και μπρος, πίσω και πλαγίως του Χέρμπι υπήρχε το νούμερο 53. Χίλια μπράβο σ' αυτόν που το γράψε στο σενάριο ή τελοσπάντων σε όποιον το επέλεξε. Όμως, πώς θα ήθελα να είχε διαλέξει το 55..τότε θα του έδινα 5.555 μπράβο!

Ανδρέας Τ.

Αυτά τα συναισθήματα και αυτές οι σκέψεις προκαλούνται σε κάποιον που κλέινει τα 32 του χρόνια. Φανταστείτε τι θα γράφει όταν κλείσει τα 42 ή τα 52 χρόνια.
Χρόνια πολλά και περαστικά.

Θύμιος Κ.

Tweet Ετικέτες: συναισθήματαηλικίες
Keywords
Τυχαία Θέματα