168 εκατ. παιδιά στο «μεροκάματο»!

Tweet

Απαράδεκτα υψηλό παραμένει το ποσοστό παιδικής εργασίας παγκοσμίως, καθώς τουλάχιστον 168 εκατ. παιδιά σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να εργάζονται, παρά την κατά το 1/3 μείωση του αριθμού αυτού σε σχέση με το 2000, οπότε ξεπερνούσαν τα 246 εκατομμύρια!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ΔΟΕ), ο ρυθμός μείωσης της παιδικής εργασίας δεν επαρκεί για να εξαλειφθούν οι χειρότερες μορφές εκμετάλλευσης έως το 2016. Ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Γκάι Ράιντερ, χαρακτήρισε «πολύ αργή» την πρόοδο που παρατηρείται.

Σημειώνεται

ότι πάνω από τα μισά παιδιά τα οποία δουλεύουν σε παγκόσμιο επίπεδο κάνουν επικίνδυνες εργασίες, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, την ασφάλειά τους και την ηθική τους ανάπτυξη, σύμφωνα με την έκθεση. Σήμερα, σε επικίνδυνες εργασίες απασχολούνται 85 εκατ. παιδιά, από 171 εκατ. το 2000.

Ο μεγαλύτερος απόλυτος αριθμός των παιδιών τα οποία εργάζονται εντοπίζεται στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού (περίπου 78 εκατ.), αλλά η υποσαχάρια Αφρική (με περίπου 59 εκατ.) είναι η περιφέρεια όπου η αναλογία των παιδιών που εργάζονται προς το σύνολο του πληθυσμού είναι η μεγαλύτερη ξεπερνώντας το 21%. Τα περισσότερα παιδιά (59%) απασχολούνται στη γεωργία, ενώ ακ

Tags: παιδική εργασία Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα