19 χρόνια από το θάνατο του Κέρτ Κομπέιν

Τέχνη

Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια η φωνή της Generation X έδωσε τέλος στην ζωη του. Ο Κερτ Κομπέιν, ιδρυτής του συγκροτήματος Nirvana και χαρακτηριστικότερος εκπρόσωπος της μουσικής Grunge, (που συνδυάζει το πανκ και το χέβι-μέταλ) γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1967 στο Αμπερντίν της πολιτείας Ουάσιγκτον. Ο αντισυμβατικός του χαρακτήρας (το περίφημο modus vivendi του) αλλά και ο τρόπος που «πορεύθηκε την μακάρια οδό» εκτόξευσαν τις μετοχές του ξανθομάλλη τραγουδιστή συνοψίζοντας

τον μύθο για το πως πρέπει να ζουν οι ροκ αστέρες «Φρόντισε να πεθάνεις νέος ώστε να σε θυμούνται για πάντα»! Το 1991 οι πωλήσεις του άλμπουμ «Nevermind», που περιείχε τον ύμνο του συγκροτήματος «Smells like Teen Spirit», ξεπέρασαν τα 14 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ο Κομπέιν είχε παντρευτεί στις 24 Φεβρουαρίου 1992 την τραγουδίστρια Κόρτνεϊ Λαβ (Courtney Love), αρχηγό του συγκροτήματος Hole, με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την Φράνσις Μπιν (Frances Bean). Η χρήση ναρκωτικών, και ιδιαίτερα της ηρωίνης ήταν ένα δεσπόζων στοιχείο στην ζωή του τραγουδιστή της Grunge που επισκίασε όπως ήταν φυσιολογικό το μουσικό του ταλέντο και χαρακτήρισε την προσωπικότητά του. Όσο τα χρόνια περνούσαν, ο εθισμός του Κομπέιν στην ηρωίνη χειροτέρευε. Έκανε την πρώτη του προσπάθεια να αποτοξινωθεί στις αρχές του 1992, λίγο μετά αφού έμαθε πως αυτός και η Λαβ θα γίνονταν γονείς. Ακόμα και τώρα, τόσα χρόνια μετά το θάνατο του Κερτ Κομπέιν (05/04/1994), αιωρείται έντονα η φήμη πως τον δολοφόνησε η γυναίκα του. Ακόμη και ο ίδιος ο πατέρας της Κόρτνεϊ Λαβ καταφερόταν εναντίον της. Εχοντας γράψει δύο βιβλία για τον Κομπέιν, ο Χανκ Χάρισον δεν μπορούσε να συμφωνήσει με την εκδοχή της αυτοκτονίας και υποστήριζε ότι ο εν λόγω τραγουδιστής είχε μάλλον δολοφονηθεί. Και μολονότι ο ίδιος δεν έφθασε στο σημείο να κατονομάσει τον δολοφόνο, κάποιος άλλος ονόματι Ελ Ντιούκ προέβη σε αρκετά «αιχμηρές δηλώσεις»: «Εναντι αδράς αμοιβής δέχθηκα να "ξεπαστρέψω" τον Κερτ.

Tags: Κερτ Κομπεινσαν σήμερα
Keywords
Τυχαία Θέματα