3.000 θέσεις για νομικούς στην Αγγλία

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Ζήτηση από το βρετανικό Co-operative Group

Tη δημιουργία 3.000 νέων θέσεων στα τμήματα νομικών υπηρεσιών του στην Αγγλία ανακοίνωσε ο οργανισμός Co-operative Group, ο μεγαλύτερος καταναλωτικός συνεταιρισμός (consumer cooperative) στον κόσμο, με ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που εκτείνεται μεταξύ άλλων στους τομείς των τροφίμων, της υγείας, των ταξιδιών, των

χρηματοοικονομικών και νομικών υπηρεσιών κ.λπ.

Νέοι νομικοί θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν ως σύμβουλοι και δικηγόροι στον μεγαλύτερο καταναλωτικό συνεταιρισμό στην Αγγλία την επόμενη πενταετία.

Αυτήν τη στιγμή, οι νομικές υπηρεσίες (legal services) του Co-operative Group απασχολούν όχι περισσότερους από 500 υπαλλήλους, ωστόσο, σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας, τα προσεχή πέντε χρόνια θα δημιουργηθούν 3.000 νέες θέσεις νομικών συμβούλων και δικηγόρων, καθιστώντας το τμήμα νομικών υπηρεσιών της το μεγαλύτερο στη Μεγάλη Βρετανία.

Αναφερόμενος στις νέες θέσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της Co-operative Group κύριος Peter Marks δήλωσε: «Το 90% των θέσεων που θα ανοίξουν σε τμήματά μας στην Αγγλία και την Ουαλία θα αφορούν αποκλειστικά νομικές λειτουργίες, ενώ το 10% θα αφορά προσωπικό υποστήριξης.

Επιδίωξή μας είναι μέσω της επέκτασης των νομικών υπηρεσιών μας να δώσουμε επαγγελματικές ευκαιρίες σε νέους επαγγελματίες και μαθητευόμενους στον κλάδο της νομικής».

Οι απόφοιτοι νομικών σχολών που θα προσληφθούν από την εταιρεία θα κληθούν να παρέχουν νομικές συμβουλές σε καταναλωτές, είτε με προσωπικές συναντήσεις είτε από το τηλέφωνο και το Διαδίκτυο, για ζητήματα: οικονομικής φύσης, ακίνητης περιουσίας, οικογενειακού και εργατικού δικαίου κ.ά.

«Φιλοδοξία μας είναι μέσω της υπηρεσίας μας να προσφέρουμε εύληπτες στον κόσμο νομικές συμβουλές, απαλλάσσοντάς τον από το δέος που αισθάνεται στην προοπτική συνεργασίας με έναν νομικό σύμβουλο» υπογράμμισε ο κ. Marks.

Ασκούμενοι
Η Co-operative Group έχει προχωρήσει σε πολλές προσλήψεις τα τελευταία πέντε χρόνια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους νέους. Μάλιστα, έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το 2014 θα δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας αποκλειστικά για ασκούμενους σε όλες τις επιχειρήσεις της, ενώ για το τρέχον έτος θα προσλάβει συνολικά 800 μαθητευόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Co-operative Group ανήκει στα επτά εκατ. μέλη της (και όχι σε ιδιώτες μετόχους), λειτουργεί περισσότερα από 5.000 εμπορικά καταστήματα λιανικών πωλήσεων σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία (έδρα της είναι το Μάντσεστερ) και ο ετήσιος κύκλος εργασιών της ανέρχεται στα 13,7 δισ. στερλίνες (16,9 δισ. ευρώ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το κοινό μπορεί να ενημερώνεται για τις δράσεις του συνεταιρισμού, καθώς και για τις νέες θέσεις που προκηρύσσει, στην ιστοσελίδα: http://www.co-operative.coop

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ - ΕΘΝΟΣ / ΕΡΓΑΣΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα