8+1 «μυστικά» νησιά όπου θα θέλαμε να... βρεθούμε ναυαγοί!

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Αν οι ονομασίες Traena, Pico, Sovalye ή και… Μαθράκι, μόνο νησιωτικούς προορισμούς δε σας θυμίζουν, ανακαλύψτε μαζί μας 8+1 «μυστικά» νησιά που θα αποτελούσαν τα καλύτερα μέρη για να βρεθούμε… ναυαγοί! Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org

Καλή η Ibiza,

τα Κανάρια νησιά, η Σικελία και η Μύκονος. Τι θα λέγατε όμως για μερικά πιο άγνωστα –για τους περισσότερους- νησιά που μένουν «κρυμμένα» σε κρυστάλλινα νερά των θαλασσών της γης;

Τι σας «λένε» οι ονομασίες Traena, Pico, Sovalye ή και… Διαπόντια νησιά; Αν σας ακούγονται κάπως «Κινέζικα», διαβάστε παρακάτω και γνωρίστε κρυμμένους νησιωτικούς παραδείσους επί γης που θα αποτελούσαν τα καλύτερα μέρη για να βρεθούμε… ναυαγοί!

Gotland, Σουηδία

Με 800 χλμ. όμορφες ακτές της Βαλτικής, το νησί Gotland ( www.gotland.info) είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Σουηδούς, αλλά παρά το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο νησί της Σουηδίας, δεν το γνωρίζουν πολλοί ξένοι τουρίστες. Η πρωτεύουσα, Visby, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO ( http://whc.unesco.org/en/list/731), ενώ στο νησί υπάρχει ένα εθνικό πάρκο και πάνω από 100 φυσικά καταφύγια. Το Gotland αποτελεί Ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και των δραστηριοτήτων όπως η πεζοπορία, η ποδηλασία, η ιππασία και η κολύμβηση, αλλά και για τους λάτρεις τις ιστορίας, με 100 μεσαιωνικές εκκλησίες και προϊστορικά μνημεία.

Holy Isle, Σκωτία

Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org

Στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Σκωτίας και πολύ κοντά στο νησί Arran ( http://bit.ly/Holy_island), βρίσκεται το Holy Isle ( www.holyisle.org), ένα πνευματικό κέντρο που διευθύνεται από έναν βουδιστή Λάμα. Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν εκεί για μια ημέρα ή περισσότερο, να κάνουν περιπάτους ή να συμμετάσχουν σε πιο πνευματικές αναζητήσεις, λαμβάνοντας μια σειρά μαθημάτων διαλογισμού ή γιόγκα. Το μικρό νησί χωρίζεται σε διάφορες περιοχές, μερικές από τις οποίες αποτελούν καταφύγια για τα πουλιά και τα ζώα.

Traena, Νορβηγία

Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org

Οι οδοντωτές κορυφές και οι καταπράσινες κοιλάδες του νησιού Traena ( http://bit.ly/JvAqsY), 65 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας, θα ήταν ελάχιστα γνωστά, αν δεν υπήρχε το φεστιβάλ Trenafestival, που θεωρείται «το πιο απομακρυσμένο μουσικό φεστιβάλ στον κόσμο». Μία φορά το χρόνο, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, φτάνουν σε αυτό το νησί για να παίξουν σε μερικά ασυνήθιστα στάδια, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται σε μια σπηλιά. Για να φτάσετε στο νησί, θα πρέπει να πετάξετε προς το Bodo και από εκεί να ταξιδέψετε έξι ώρες με το πλοίο, μέχρι το Traena. Αλλά αξίζει τον κόπο. Περισσότερα στο: www.trana.kommune.no.

Νησιά Egadi, Ιταλία

Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org

Πρόκειται για τρία νησιά στα ανοικτά των ακτών

Keywords
Τυχαία Θέματα