Aυξάνεται σταθερά ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Αποστολος Λακασας

Με αργά αλλά σταθερά βήματα αυξάνεται ο αριθμός των καταλήψεων στα σχολεία. Την ίδια στιγμή, προχωρά η διαδικασία ορισμού των κριτηρίων της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της σχετικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων

σε όλη τη χώρα είναι περίπου 90, αλλά τα περισσότερα -61- βρίσκονται στην Αττική. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 47 σχολεία της Αττικής ήταν υπό κατάληψη. Κατά την «εθιμική» ετήσια πρακτική οι καταλήψεις διευρύνονται περί τα τέλη Οκτωβρίου, όταν τα κενά των καθηγητών έχουν συμπληρωθεί και το σχολικό ωράριο έχει καλυφθεί. Ετσι, πολλοί μαθητές βρίσκουν τις καταλήψεις ως τον τρόπο για να αποφύγουν το εξάωρο ή επτάωρο καθημερινό μάθημα.

Ως προς την αξιολόγηση, χθες, ο ειδικός γραμματέας του υπ. Παιδείας Σωτήρης Γκλαβάς ανέφερε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της Επιτροπής Αξιολόγησης, που έχει συστήσει το υπ. Παιδείας με αρμοδιότητα την υποβολή πρότασης για τα κριτήρια της αξιολόγησης. «Το πόρισμα της Επιτροπής, μόλις ολοκληρωθεί, θα δοθεί στη δημοσιότητα μαζί με τα πορίσματα του διαλόγου -μέσω ερωτηματολογίου- με την εκπαιδευτική κοινότητα, και του οποίου η προθεσμία συμπλήρωσης, απ’ όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν, λήγει στις 15 Οκτωβρίου. Θα επακολουθήσει διαβούλευση με συνδικαλιστικούς φορείς, καθώς και με άλλους φορείς της εκπαίδευσης, πριν το υπουργείο καταθέσει την τελική ολοκληρωμένη πρότασή του», είπε ο κ. Γκλαβάς.

Πάντως, πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας ανέφεραν ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης μελετά τρία είδη αξιολόγησης: την ετήσια (προαιρετική), την περιοδική (υποχρεωτική) και την έκτακτη (για τους εκπαιδευτικούς με χαμηλές επιδόσεις). Οσοι πιάσουν τη βάση στην περιοδική αξιολόγηση θα εξελίσσονται βαθμολογικά, όσοι αριστεύσουν θα μπορούν να διεκδικήσουν θέση στελεχών, ενώ όσοι δεν τα καταφέρουν κινδυνεύουν με μετάταξη σε διοικητική υπηρεσία. Οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται για το διοικητικό τους έργο από τον διευθυντή του σχολείου και για το διδακτικό/παιδαγωγικό τους έργο από τον σχολικό σύμβουλο. Δεν τίθεται θέμα απόλυσης, ενώ δεν θα ληφθούν υπόψη οι επιδόσεις των μαθητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα