Kραυγή αγωνίας από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Η ΑΥΓΗ 18/5/2012 Σε δηλώσεις του ο αντιπρύτανης Γιώργος Κώστας τόνισε πως από τον Σεπτέμβριο πλέον δεν θα υπάρχουν χρήματα ούτε για τη σίτιση, ούτε για τη στέγαση ούτε για τη μεταφορά των φοιτητών.

Ο προϋπολογισμός του ιδρύματος έχει περικοπεί κατά 50% και βέβαια δεν θα μπορούν

να καλυφθούν ούτε οι ανάγκες για φύλαξη και καθαριότητα. Σήμερα, συνέχισε ο ίδιος, τα τμήματα δεν έχουν καθόλου χρήματα και λειτουργούν χάρη στην αυταπάρνηση των διδασκόντων. Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για έρευνα ούτε για συνέδρια.

Μόνο μια δραματική αλλαγή προς το καλύτερο μπορεί να μας κάνει πιο αισιόδοξους, συμπλήρωσε και κατέληξε πως, αν δεν έρθουν χρήματα, από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα υπάρχουν μεν οι καθηγητές και οι φοιτητές αλλά δεν θα υπάρχει τίποτε άλλο, γιατί τα μόνα έξοδα που κάνουν τα τμήματα είναι στοιχειώδη έργα συντήρησης για να μην πέσουν τα κτήρια.

Εδώ οδήγησε η πολιτική των κομμάτων του Μνημονίου: στην εξαθλίωση των πανεπιστημίων και της εκπαίδευσης γενικότερα. Σε κάθε περίπτωση οι πρυτανικές αρχές περιμένουν από το υπουργείο Παιδείας κάποιες ενέσεις ρευστότητας μήπως και καταφέρουν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.

Σταμάτης Σακελλίων

Keywords
Τυχαία Θέματα