Α ΕΛΜΕ Κορινθίας: Για την αξιολόγηση-χειραγώγηση και την αυτοαξιολόγηση

Tweet

Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Κόρινθος, 19/12/2013

ΑΡΓΟΥΣ 17-19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20 100 Α.Π.: 15

ΤΗΛ-FAX: 27410 26860 Προς: Σχολεία Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας

Email: [email protected] Κοιν.: ΔΙ.Δ.Ε. Κορινθίας

Blog: http://aelmek.blogspot.com

ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ

Σ.Ε.Π.Ε. Κορινθίας ΜΜΕ

Για την αξιολόγηση-χειραγώγηση και την αυτοαξιολόγηση, μέρος δεύτερο

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

τα συνδικαλιστικά μας όργανα έχουν επανειλημμένα και σε όλους τους τόνους αναδείξει τη δέσμευση τους να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ακυρωθεί στην πράξη η υλοποίηση της επερχόμενης αξιολόγησης-χειραγώγησης. Πιο πρόσφατο παράδειγμα το τελευταίο Συνέδριο της ΟΛΜΕ το καλοκαίρι όπου με συντριπτική πλειοψηφία πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις.

Με βάση τα παραπάνω:

Καλούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να σεβαστεί και να στηρίξει εμπράκτως τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να αντισταθούν μαζικά και συλλογικά στην αξιολόγηση - χειραγώγηση.

Καλούμε τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων να διατυπώσουν την εγγραφή διαφωνία τους (σε περίπτωση που έχει συνταχθεί πρακτικό), στη σχεδιαζόμενη εφαρμογή της αξιολόγησης - χειραγώγησης με την υπογραφή του κείμενου:

«Διαφωνώ με τη διαδικασία εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης-χειραγώγησης καθώς αυτή αντίκειται στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου.»

Δηλώνουμε ότι θα καλύψουμε με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο τους συναδέλφους που θα κρατήσουν αγωνιστική στάση και καλούμε και την ΟΛΜΕ να κάνει το ίδιο.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να κηρύξει άμεσα γύρο ΓΣ για αυτό το θέμα.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να εξετάσει και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο αντίδρασης μέσω νομικής οδού.

Καλούμε τα στελέχη της εκπαίδευσης (Δ/ντες, σχολικούς συμβούλους κτλ.) να ακυρώσουν στην πράξη οποιαδήποτε διαδικασία εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης. Κανένας αξιολογητής και συνεργός των αυριανών απολύσεων συναδέλφων ΔΕΝ έχει θέση στο Σωματείο γιατί τοποθετείται αντικειμενικά ενάντια στα συμφέροντα και τις αποφάσεις του κλάδου αλλά και της πλατιάς πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και των παιδιών του.

Αμέσως μετά τη διακοπή των εορτών θα στείλουμε ανοιχτή επιστολή στους Συμβούλους με την οποία θα τους καλέσουμε να μην αντιταχθούν στις αποφάσεις του κλάδου.

Καλούμε τα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία της Κορινθίας (αλλά και της Πελοποννήσου) σε συζήτηση με αυτό το θέμα για να συντονίσουμε τις δράσεις μας και τις αντιδράσεις μας.

Δηλώνουμε ότι θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να προστατέψουμε τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΣ ΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ

Tags: Α ΕΛΜΕ Κοριθνίαςαξιολόγησηαυτοαξιολόγησηχειραγώγηση Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα