Α, Β, Γ, Δ, Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Οχι στις διώξεις μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων

Ανακοινώσεις

A΄,Β΄,Γ΄,Δ΄,Ε΄ Ε.Λ.Μ.Ε.-Θ

Πρ. Κορομηλά 51

ΤΚ 54622

Θεσσαλονίκη, 20/03/2013

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΡΤΗ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Τα Δ.Σ. των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ

Θεσσαλονίκης δηλώνουν την αμέριστη αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση τους στους τρεις μαθητές μας που δικάζονται στις 21 Μάρτη με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης και ζητούν από την δικαιοσύνη την άμεση αθώωσή τους. Θυμίζουμε πως οι μαθητές συνελήφθησαν απρόκλητα από τα ΜΑΤ στις 6 Δεκέμβρη του 2012.

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα, οι μαθητές συνεχίζουν να αγωνίζονται, να βγαίνουν στους δρόμους και να παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Η διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές, χτυπήθηκε αναίτια και άγρια από πολυάριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες αφού αρχικά τρομοκράτησαν απρόκλητα τους διαδηλωτές στη συνέχεια επιδόθηκαν σε άγριο κυνήγι των νέων και των μαθητών σε αρκετά σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα την στο «σωρό», κυριολεκτικά σύλληψη 5 ατόμων και την τυχαπροσαγωγή πολλών ακόμα.

Η επίθεση αυτή σε διαδηλωτές δεν είναι όμως μεμονωμένο περιστατικό. Η κρατική καταστολή απέναντι σε όποιον αγωνίζεται για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στη ζωή, την εκπαίδευση και την εργασία, έχει πάρει το τελευταίο διάστημα επιδημικές διαστάσεις.

Όλα αυτά γίνονται για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων, για να τσακιστεί κάθε φωνή που αντιστέκεται, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων επιχειρηματιών και τραπεζιτών την ώρα που οι άνεργοι, οι λιγοστοί πια εργαζόμενοι και η νεολαία βυθίζονται καθημερινά όλο και περισσότερο στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι μαθητικοί και νεολαιίστικοι αγώνες, όπως και οι κοινωνικοί και οι εργατικοί, παλεύουν και θα συνεχίζουν να παλεύουν για να σταματήσουν αυτόν τον άθλιο κατήφορο στον οποίο μια ολιγαρχία έσυρε το λαό της χώρας. Είναι δίκαιοι και θα νικήσουν.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα το αίσχος της καταστολής και της ποινικοποίησής τους. Απαιτούμε την άμεση αθώωση των μαθητών μας.

Για τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

Οι Πρόεδροι

Α΄, Αγαθαγγέλου Ν.

Β΄, Τόδας Γ.

Γ΄, Τρανός Τ.

Δ΄, Ζυμβρακάκη Ε.

Ε΄, Ζαγανίδης Χ.

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης Θεσ/νίκη 19/3/13Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622 Προς : Δ/νσειςΤηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698 Σχολεία http://aelmethe.blogspot.com Περιφέρεια ΨΗΦΙΣΜΑΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ δηλώνει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του στους τρεις μαθητές οι οποίοι συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ στις 6 Δεκέμβρη του 2012, και δικάζονται στις 21 Μάρτη με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης, και ζητάει την άμεση αθώωσή τους.Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα, οι μαθητές συνεχίζουν να αγωνίζονται, να βγαίνουν στους δρόμους και να παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Η φετινή διαδήλωση χτυπήθηκε αναίτια από πολυάριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες επιδόθηκαν σε κυνήγι των μαθητών σε αρκετά σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 5 ατόμων και την προσαγωγή πολλών ακόμα.Η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Η κρατική καταστολή απέναντι σε όποιον αγωνίζεται για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στη ζωή, την εκπαίδευση και την εργασία, έχει πάρει το τελευταίο διάστημα τεράστιες διαστάσεις.Όλα αυτά για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων, για να τσακιστεί κάθε φωνή που αντιστέκεται, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων επιχειρηματιών και τραπεζιτών την ώρα που οι εργαζόμενοι και η νεολαία βυθίζονται καθημερινά στη φτώχεια και την εξαθλίωση.Οι μαθητικοί και νεολαιίστικοι αγώνες, όπως και οι εργατικοί, παλεύουν για να σταματήσουν αυτόν τον κατήφορο γα το λαό της χώρας. Είναι δίκαιοι και θα νικήσουν. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα το αίσχος της καταστολής και της ποινικοποίησής τους.ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο Πρόεδρος O Γ. Γραμματέας Αγγαθαγγέλου Νίκος Μήτσος Παναγιώτης Tags: Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκηςδιώξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα