Αγωνιστική Παρέμβαση - Γληνός ΔΕ Πειραιά

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ -  «Δ. ΓΛΗΝΟΣ»                                    
 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Ενημερωτικό, αρ. φ. 31, Πειραιάς Παρασκευή 2 - 11 - 2012

'Οποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας
 Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υποθεσή του

 Πρέπει προετοιμασμένος να ' ναι : γιατί

 Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί

 Θα μοιραστεί

την ήττα .
                        Μπ. Μπρεχτ

ΟΛΟΙ -ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 - 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΓΕΝΙΚΟΣ - ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Το ρολόι της ζωής μας γυρνάει 100 χρόνια πίσω!
Η επίθεση που δεχόμαστε είναι πρωτοφανής σε σφοδρότητα και αγριότητα.

Η νέα συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ) προωθεί τα νέα μέτρα των 13,5 δις (που είναι γνωστά σαν 3ο μνημόνιο), που συντελούν στην ανατροφοδότηση του φαύλου κύκλου μέτρα-δάνεια/δόσεις-νέα αδιέξοδα-μεγαλύτερη ύφεση-νέα μέτρα. Ένας φαύλος κύκλος ταξικά προσδιορισμένος, που οικοδομεί πραγματικά μια αγνώριστη Ελλάδα. Μια Ελλάδα εργασιακή έρημο, κοινωνικά και παραγωγικά κατεστραμμένη, «Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη» όπως απαίτησε ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχάνων. Η μεταμόρφωση της Ελλάδας σε παράδεισο για το κεφάλαιο και πρότυπο προς εξαγωγή για την διέξοδο από την κρίση προς όφελος του, με την συντριπτική ήττα των εργαζομένων. Μία νέα Ελλάδα, οδηγό για μια νέα Ευρώπη που θα συναγωνίζεται το κοινωνικό και εργασιακό μοντέλο της Κίνας, της Ινδίας κοκ. Τα μέτρα δεν είναι ούτε για δημοσιονομική εξυγίανση, ούτε για την αποπληρωμή του χρέους, αφού όλοι γνωρίζουν οτι δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Τα μνημόνια δημιουργούν το νέο κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο, το γκρέμισμα των κατακτήσεων του 20ου αιώνα.
Στο νέο πακέτο μέτρων επιβεβαιώνεται ότι κανείς δεν θα τη γλιτώσει. Δημόσιοι υπάλληλοι, εργάτες, ελεύθεροι επαγγελματίες. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς:
-             Η νέα περικοπή των μισθών, μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου
μισθού,  η νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η νέα κατακρεούργηση του εφάπαξ, η νέα περικοπή των δαπανών για την υγεία.
- οι απολύσεις και η εφεδρεία, ανεξάρτητα  από  τη μορφή που θα έχουν, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού και «απόδοσης», θα οδηγήσουν στην περαιτέρω  φτωχοποίηση τους εκπαιδευτικούς. Οι νέοι εκπαιδευτικοί  ειδικότερα,  με τα 600 ευρώ μισθό και την υποχρεωτική παραμονή για χρόνια μακριά από την κατοικία τους, οδηγούνται σε εργασιακή και κοινωνική εξαθλίωση.
-           Η αξιολόγηση στοχεύει στην προσαρμογή της εκπαίδευσης στους δημοσιονομικούς στόχους της λιτότητας, στην πειθάρχηση του κόσμου της εκπαίδευσης και στην ταξική διαφοροποίηση των σχολικών μονάδων.
 Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν ένα ριζικά νέο τοπίο στην εκπαίδευση : μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, απολύσεις, λειτουργία με βάση τις ανάγκες της αγοράς, υποχρηματοδότηση, π

Keywords
Τυχαία Θέματα