Αγωνιστική Παρέμβαση Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΔΣ

Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ

Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 13/1/ 2015, για τη συγκρότηση του προεδρείου στις 15/1 και άλλα θέματα

Στις 13/1/ 2015 ορίστηκε συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για τη συγκρότηση του. Η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ), χωρίς καμία προειδοποίηση όλο το προηγούμενο διάστημα, δια του εκπροσώπου της ζήτησε αναβολή της συνεδρίαση για να ελέγξει τους εκλογικούς καταλόγους και καταστάσεις συναδέλφων που πληρώνουν συνδρομή

μέσω της μισθοδοσίας, γιατί αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα! Το Δ.Σ. έκανε αποδεκτό το αίτημα αναβολής που κατατέθηκε και προγραμματίστηκε νέα συνεδρίαση στις 15/1.

Το Δ.Σ. ενέκρινε την πρόταση των Παρεμβάσεων να συνεχιστεί η συνεδρίαση για άλλα θέματα.

Τέθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις στα παρακάτω ζητήματα :

Αιτήματα, διεκδικήσεις και πολιτικοί στόχοι του κλάδου. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ να απευθυνθεί προς την κοινωνία με διακηρυκτική ανακοίνωση που θα περιέχει τις διεκδικήσεις του κλάδου (αποφάσεις 16ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ και Συνελεύσεων). Για την προβολή των θέσεων μας να οργανώσουμε πριν τις εκλογές εκδήλωση στην οποία θα καλεστούν κόμματα, εκπαιδευτικοί φορείς και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η πρότασή μας ψηφίστηκε από ΣΥΝΕΚ και απορρίφτηκε από ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ.

Για την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση. Το Δ.Σ. με ανακοίνωση του να καλέσει τους Συλλόγους καθηγητών, συνάδελφους και Διευθυντές να συνεχίσουν να υλοποιούν την απόφαση του κλάδου για αποχή-απεργία από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Η πρότασή μας ψηφίστηκε ομόφωνα.

Θεατρικό έργο ΚΑΝΤΙΝΑ/CANTEEN/CAN(TEEN). Έγινε απολογισμός εσόδων και εξόδων από τις δύο παραστάσεις που έγιναν με επιτυχία. Οι παραστάσεις ήταν αφιερωμένες στους συναδέλφους της διαθεσιμότητας με κουπόνια οικονομικής στήριξης των 5 Ευρώ. Αποφασίστηκαν ομόφωνα: να οργανωθεί νέα παράσταση στις 13/2 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου. Να προγραμματιστούν νέες παραστάσεις που θα οργανωθούν σε άλλους Δήμους από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ. Η διαχείριση των εσόδων για την ενίσχυση συναδέλφων σε διαθεσιμότητα να γίνει από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και να υλοποιούνται προτάσεις που θα γίνονται από συναδέλφους σε διαθεσιμότητα και το Συντονιστικό τους. Να οργανωθεί τον επόμενο μήνα από τις ΕΛΜΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ που θα στηριχτεί από την ΟΛΜΕ και θα είναι δωρεάν για τα παιδιά των συναδέλφων.

Ενημέρωση από συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 15/1/2015

Το μέλος του Δ.Σ. Ζαγανίδης Χρήστος από την πρώτη παράταξη που πλειοψήφησε ενημέρωσε το Δ.Σ. για τη συνάντηση που έγινε με το τμήμα μισθοδοσίας της Διεύθυνσης, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. Παπαδοπούλου Φωτεινή και Νοτάκης Γιάννης. Στη συνάντηση μας διαβεβαίωσαν ότι από λάθος τέσσερα μέλη που ανήκουν σε άλλη ΕΛΜΕ έχουν συμπεριληφθεί στις καταστάσεις παρακράτησης συνδρομών από τη μισθοδοσία των μελών της Ε΄ ΕΛΜΕ. Όλες οι παρατάξεις και του ΠΑΜΕ συμπεριλαμβανομένου, αποδέχθηκαν την εξήγηση.

Θέμα: συγκρότηση του προεδρείου του Δ.Σ.

Παρεμβάσεις : Αναλύσαμε και καταθέσαμε και γραπτώς την πρότασή μας για προγραμματικό – αγωνιστικό προεδρείο που βάση του θα αποτελούν οι αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ και των μετέπειτα μεγάλων συνελεύσεων. Δηλώσαμε ότι το αγωνιστικό προγραμματικό προεδρείο θα το υποστηρίξουμε μέχρι τέλους για λόγους συνδικαλιστικών αρχών και ως αναγκαιότητα για μια νέα αναβαθμισμένη λειτουργία της ΕΛΜΕ και με την ψήφο μας θα επιδιώξουμε να συγκροτηθεί στη βάση των δυνάμεων που προτείνουμε. Από την αρχή δηλώσαμε ότι θα ψηφίσουμε τις αριστερές παρατάξεις όπως κάνουμε πάντα, ακόμη και αν δεν μας ψηφίσουν.

ΣΥΝΕΚ : Η πρότασή μας έγινε αποδεκτή από τις ΣΥΝΕΚ που, ενώ συμφώνησαν για προγραμματικό – αγωνιστικό προεδρείο, την υλοποίησαν μόνο κατά το ήμισυ, χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση παρότι τους ζητήθηκε! Να περιμένουμε οι δεσμεύσεις τους να ισχύουν κατά το ήμισυ στη νέα κατάσταση;

ΔΑΚΕ : Δήλωσε ότι θα διεκδικήσει θέση στο προεδρείο, ενώ επιτέθηκε, αποκλείοντας από το προεδρείο το Χ. Ζαγανίδη, αναφέροντας ότι λειτουργεί υπέρ κομματικών συμφερόντων, γιατί η ΕΛΜΕ στις απεργίες συμμετέχει σε προσυγκεντρώσεις!

ΠΑΜΕ : Αρνήθηκε την πρόταση των Παρεμβάσεων να συμμετέχει στο προεδρείο. Πρότεινε αναλογικό προεδρείο, δεν ψήφισε όμως τις Παρεμβάσεις, ενώ ψήφισε τον υποψήφιο της ΔΑΚΕ για το προεδρείο. Δήλωσε ότι δε ψηφίζει Χ. Ζαγανίδη γιατί αυτός και η παράταξή του λειτουργούν τυχοδιωκτικά! Ότι έκανε αξιολογήσεις Διευθυντών, όταν ήταν αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Ηλείας!! (Ο Χ. Ζαγανίδης δεν ήταν ποτέ αιρετός στο ΠΥΣΔΕ). Συνεχίζοντας το ντελίριο επίθεσης κατά των Παρεμβάσεων τις κατήγγειλε ότι στην ΟΛΜΕ συγκροτούσαν προεδρεία με τις δυνάμεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ!!! (οι Παρεμβάσεις δεν ήταν ποτέ στη θέση του προεδρείου της ΟΛΜΕ, παρά μόνο μετά το 16ο Συνέδριο, που για πρώτη φορά συγκροτήθηκε προεδρείο χωρίς την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ). Ακόμη, αναφέρθηκε με απαράδεκτο τρόπο στο μέλος των Παρεμβάσεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παντελή Βαϊνά που είναι διωκόμενος.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε για τη θέση του προέδρου:

Ζαγανίδης Χρήστος 3 ψήφοι υπέρ (2 Παρεμβάσεις, 1 ΣΥΝΕΚ ) 4 ψήφοι λευκά (1 ΣΥΝΕΚ, 2 ΔΑΚΕ, 1 ΠΑΜΕ)

Εκλέγεται ο Ζαγανίδης Χρήστος με σχετική πλειοψηφία στην τρίτη ψηφοφορία, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Στην ψηφοφορία για τη θέση του αντιπροέδρου, στις δύο προτάσεις που κατατέθηκαν η ψηφοφορία ήταν η εξής:

Βλάχος Γιώργος 4 ψήφοι ( 2 Παρεμβάσεις, 2 ΣΥΝΕΚ )

Τσοκανάρας Γιώργος 3 ψήφοι ( 2 ΔΑΚΕ, 1 ΠΑΜΕ )

Εκλέγεται ο Βλάχος Γιώργος

Στην ψηφοφορία για τη θέση του γραμματέα:

Παπαδοπούλου Φωτεινή 5 ψήφοι ( 2 Παρεμβάσεις, 2 ΣΥΝΕΚ, 1 ΠΑΜΕ ) 2 ψήφοι λευκά (2 ΔΑΚΕ)

Εκλέγεται η Παπαδοπούλου Φωτεινή

Σαραϊδάρη Πόπη ομόφωνα εκλέχτηκε οργανωτικός γραμματέας

Ζαγανίδης Χρήστος ομόφωνα εκλέχτηκε Ταμίας

Tags: ΘεσσαλονίκηΑγωνιστική Παρέμβαση Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα