Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου: Εμποδίζουν το δικαίωμα στην αργία των εκλογών

Tweet

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Η ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Γ.Σ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ,

ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ

ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Γ.Σ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ.

ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ.

Συνάδελφοι, μετά την ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ (!) των αγώνων μας εν όψει της απεργίας τον περασμένο Μάιο και την έμπρακτη αντίσταση της βάσης σε αυτό το φασιστικό μέτρο, με τη συμμετοχή πολλών συναδέλφων στην απεργία της ΑΔΕΔΥ (για την καταγγελία του κλεισίματος της ΕΡΤ), η κυβέρνηση της οικονομικής ολιγαρχίας συνεχίζει την ίδια αντιδραστική πολιτική του ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ του ΚΡΑΤΟΥΣ, θέτοντας στο στόχαστρο ακόμη και τα θεμελιώδη συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, στην κατεύθυνση της ΥΠΟΤΑΓΗΣ του λαού στην πολιτική της πείνας, εξαθλίωσης, ανεργίας, κρατικής βίας και καταστολής.

Στη βάση αυτή, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας... αποστέλλει… νομιμοφανή (!) έγγραφα στις κατά τόπους διευθύνσεις, με στόχο να επιβάλλουν το καθεστώς της ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ και ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ, δηλ του ενταφιασμού των συνδικαλιστικών μας κατακτήσεων και δικαιωμάτων, ξεκινώντας από την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Γ.Σ. Πρόκειται για ένα βάρβαρο μέτρο εκφοβισμού των εργαζομένων και αποδυνάμωσης του αναπτυσσόμενου, διεκδικητικού και μαζικού λαϊκού κινήματος εν όψει της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΑΠΟΛΥΣΗΣ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, που με τη σειρά της θα…νομιμοποιήσει (!) το σφαγιασμό πολλών ακόμα χιλιάδων εργαζομένων(άμεσα 12.500) στο βωμό της κερδοσκοπίας του ντόπιου και ξένου μονοπωλιακού κεφαλαίου και στη βάση της υπηρέτησης της των αρχών της λαϊκής ληστείας, όπως επιτάσσουν τα Μνημόνια της λαϊκής αφαίμαξης και ιμπεριαλιστικής υποδούλωσης.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου- πειθήνια και γονυκλινής απέναντι στους ιμπεριαλιστές επικυρίαρχους (Ε.Ε-Δ.ΝΤ) και πιστός εκφραστής των συμφερόντων της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας-κραδαίνει το «ξίφος της απειλής και τρομοκράτησης» απέναντι στους εργαζόμενους, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ τους ΑΓΩΝΕΣ, κηρύσσει παράνομες τις απεργίες (π.χ διοικητικών υπαλλήλων), λειτουργεί σαν ολετήρας απέναντι σε κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, λαϊκή ελευθερία και συνδικαλιστική κατάκτηση, για να επιβάλει το καθεστώς του πανικού, του τρόμου, της υποταγής και της συμμόρφωσης στις εντολές των ιμπεριαλιστών πατρώνων της. Για το λόγο αυτό, στοχεύει στον ιδεολογικό και πολιτικό αφοπλισμό του αναπτυσσόμενου λαϊκού κινήματος, καταργώντας αυτονόητα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα και στέλνοντας στη... γκιλοτίνα κάθε κατάκτηση της συλλογικής πάλης και της οργανωμένης συνδικαλιστικής δράσης του λαού μας.

Δυστυχώς απέναντι σε αυτήν τη στυγνά αντιλαϊκή πολιτική της ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ-ΦΙΜΩΣΗΣ και συνδικαλιστικής απονέκρωσης η αντιδραστική κυβερνητική πολιτική βρήκε τα συνδ. στηρίγματά της στον υποταγμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), που έγιναν παθιασμένοι προπομποί του αντιδραστικού αυτού μέτρου, έχοντας τη συνοδοιπορία της «αριστερής» ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, που εισηγήθηκε μάλιστα την πρόταση για τη μη διεκδίκηση της αργίας των εκλογών στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ πέρυσι, για να την ανακαλέσει-μετά από την πολεμική που ασκήσαμε στην αντιδημοκρατική της θέση μαζί με άλλες ταξικές δυνάμεις, αξιοποιώντας όλα τα συλλογικά μέσα.

Συνάδελφοι, το αντιδραστικό και νομιμοφανές έγγραφο του ΥΠΕΠΘ δεν είναι «καιρός εν αιθρία». Αποτελεί έκφραση μιας ευρύτερης πολιτικής στόχευσης της κυβέρνησης ενάντια σε κάθε συνδικαλιστικό, δημοκρατικό, εργασιακό, μορφωτικό και κοινωνικό μας δικαίωμα. Η κυβέρνηση που εξαθλιώνει το λαό, που ΑΠΟΛΥΕΙ εν μια νυκτί 2.552 συναδέλφους των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και αποπέμπει 12.500 αναπληρωτές, που συγχωνεύει σχολεία και τμήματα, που αφήνει ακάλυπτες πάνω από 5.000 ώρες στα σχολεία, που καταργεί το δικαίωμα στην εργασία, ανεβάζοντας τους ανέργους στο 28% και τους πενόμενους στα 2.300.000, η κυβέρνηση που ξεπουλά όλη τη δημόσια περιουσία στα αρπακτικά του ντόπιου και ξένου επιχειρηματικού κεφαλαίου, την ίδια στιγμή που κλείνει νοσοκομεία και απολύει χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, καταργώντας και τη στοιχειώδη περίθαλψη, επικαλείται την «απώλεια μαθημάτων» για τη μη παροχή άδειας την ημέρα άσκησης ενός βασικού συνδικαλιστικού μας δικαιώματος. Πρόκειται για οφθαλμοφανές «φύλο συκής», που δε μπορεί παρά να αποκαλύπτει τη γύμνια της επιχειρηματολογίας μιας λαομίσητης κρατικής πολιτικής που κηρύσσει «εχθρό» τον αντιστεκόμενο λαό και απαιτεί την υποταγή των λαϊκών στρωμάτων στον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΉΣ ΑΠΟΝΕΚΡΩΣΗΣ, ΟΦΕΙΛΟΥΝΕ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΡΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Γ.Σ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ(ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ-ΣΤΑΣΕΙΣ) ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Tags: Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείουεκλογές Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα