Αγωνιστική Παρέμβαση ΕΛΜΕ Χαλκιδικής: Για την απεργία που δεν έγινε…

Ανακοινώσεις

Αγωνιστική Παρέμβαση ΕΛΜΕ Χαλκιδικής

Για την απεργία που δεν έγινε…

Η πρόταση για απεργία στις εξετάσεις τάραξε τα λιμνάζοντα νερά στην εκπαίδευση για μια ακόμα φορά. Φόβισε το «αντισυνταγματικό τόξο» (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), και ενεργοποίησε τα δημοκρατικά και αγωνιστικά αντανακλαστικά του κλάδου. Ξεπέρασε

τα στενά όρια του κλαδικού συνδικαλισμού, έπιασε το νήμα των χαμένων αγώνων, συνάντησε τους ναυτεργάτες, το ΜΕΤΡΟ και τους ΟΤΑ (τους επιστρατευμένους κλάδους) και απάντησε στο κεφαλαιώδες ζήτημα της πολιτικής καταστολής και της συνταγματικής εκτροπής. Γι’ αυτό συνασπίστηκαν εναντίον της όλα τα κόμματα του αστικού μπλοκ εξουσίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή) συνεπικουρούμενα από τα εντεταλμένα, καθεστωτικά ΜΜΕ.

Η πρόταση για απεργία στις εξετάσεις που υπερψηφίστηκε από πρωτοφανείς σε μαζικότητα Γ.Σ., συγκέντρωσε το 92% των αποφάσεων των ΕΛΜΕ και δέσμευε τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων και το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Ωστόσο, στις 15 του Μάη εκτυλίχθηκε ένα πραξικόπημα που αγνόησε αυτή την πλειοψηφία και ανέκοψε τη δυναμική του κλάδου που «έβγαινε στο φως», χωρίς να αφήνει ούτε την ελάχιστη χαραμάδα αντεπίθεσης.

Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ και ΣΥΝΕΚ, αξιοποιώντας υπαρκτούς προβληματισμούς συναδέλφων για τις δυσκολίες συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων σ’ αυτόν τον αγώνα που δημιούργησε η άρνηση των ΑΔΕΔΥΓΣΕΕ να αποφασίσουν απεργία για τις 17/5, οδήγησαν τελικά στην ανατροπή των αποφάσεων των συνελεύσεων και στην αναστολή της απεργίας.

Και αν οι κυβερνητικοί εταίροι στην ΟΛΜΕ συνέχισαν με συνέπεια στο δρόμο του κυβερνητικού συνδικαλισμού που υπηρετούν χρόνια τώρα, απογοήτευση προκαλεί η στάση των δυνάμεων της κοινοβουλευτικής αριστεράς. Οι ΣΥΝΕΚ υποχώρησαν την τελευταία στιγμή και ψήφισαν υπέρ της αναστολής, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προέδρου του, αρνήθηκε μέχρι τέλους να δηλώσει την έμπρακτη υποστήριξή του στον αγώνα. Το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ από την αρχή ήταν αντίθετο με την απεργία, με δηλώσεις στελεχών του ότι αποτελεί «εκβιασμό και πίεση για τις εξετάσεις των παιδιών της λαϊκής οικογένειας», με το γράμμα της ΚΝΕ προς τους μαθητές «να μην αποπροσανατολίζονται» και με την υπερψήφιση στην ΑΔΕΔΥ της άσφαιρης και διαλυτικής απεργίας την Τρίτη 14/5.

Ως Παρεμβάσεις παρά τα λάθη και τις αδυναμίες μας, προτείναμε και παλέψαμε μέχρι τέλους την υπόθεση της απεργίας, με γνώμονα τη συμβολή μας στην υλοποίηση της εντολής των Γ.Σ. και με μόνο κριτήριο τις αποφάσεις του αγωνιζόμενου κλάδου τις οποίες δεν θυσιάζουμε στο βωμό καμιάς πολιτικής σκοπιμότητας.

Το πλήθος και ο ενθουσιασμός γύρω από μια πρόταση που τάραξε την ησυχία των κρατούντων έδειξαν ότι μπορούμε, δυναμώνοντας τη συλλογικότητά μας, να αγωνιστούμε για τη Δημόσια Παιδεία, την εργασία και τις δημοκρατικές ελευθερίες, πηγαίνοντας μέχρι το τέλος ενάντια στους «θεούς και δαίμονες» της τρόικας, των μνημονίων, της λιτότητας και της καταστολής.

Η αναμέτρηση είναι μπροστά μας! Κανένας να μην υποταχθεί! Κάτω η επιστράτευση ! Ανασύνταξη του κλάδου τώρα! Οι αγώνες και τα συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων.

Ή θα ανατρέψουμε την πολιτική κυβερνήσεων, ΕΕ, ΔΝΤ, την κοινωνική βαρβαρότητα και τον πολιτικό εκφασισμό ή θα μας εξοντώσουν! Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει!

Ο αγώνας συνεχίζεται και είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας για την παιδεία, την υγεία, το νερό, τον αέρα που αναπνέουμε, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη!! Μπορούμε να νικήσουμε!

Tags: Αγωνιστική Παρέμβαση ΕΛΜΕ Χαλκιδικής
Keywords
Τυχαία Θέματα