Αγωνιστική συνεργασία Ροδόπης: 7/11 Εκλογές για ΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

Οι εκπαιδευτικοί και ολόκληρη η κοινωνία στενάζει από τις συνέπειες των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα την τελευταία τριετία.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι στις 7 Νοεμβρίου ψηφίζουμε για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά. Τη στιγμή που η καινούρια τρικομματική  κυβέρνηση εδώ και 3 μήνες το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι πως θα υλοποιήσει

τα μέτρα των 13,5 δις. Τα μέτρα που μας «δώρισε» η απερχόμενη κυβέρνηση του ΠΑ(θαμε)ΣΟΚ .Τα μέτρα που θεωρούσε άδικα και αντιαναπτυξιακά  η ΝΔ  αλλά τα οποία «υιοθετεί» τώρα . Τα μέτρα που ήταν «αντιεργατικά» για την ΔΗΜΑΡ και πέρα από κόκκινες γραμμές οι οποίες όμως συνεχώς μετατοπίζονται.

Θυμηθείτε ότι με τα  προηγούμενα μέτρα -που θα μας έσωζαν- έχει αποδομηθεί  το κοινωνικό κράτος και τα κοινωνικά αγαθά, έχουν ανατραπεί  τα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και  κοινωνικά δικαιώματα,  έχει μειωθεί δραματικά το εισόδημα των μισθωτών και ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων, έχει διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός της χώρας με τα εκατομμύρια ανέργων, έχει τραυματισθεί σοβαρά η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ.

Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουν, με τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ, που σημαίνουν:

§     νέα μείωση μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, «εφάπαξ», πλήρη κατάργηση δώρων,

§     εφεδρεία και απολύσεις στο δημόσιο με στόχο να μειωθούν οι εργαζόμενοι κατά 150.000,

§     αναστολή προσλήψεων επ’ αόριστον,

§     καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων, νοσοκομείων δημόσιων οργανισμών,

§     επιπλέον περιορισμό των δημόσιων δαπανών για παιδεία, υγεία, ασφάλιση,

§     νέα δυσβάσταχτα χαράτσια και φορολογικά βάρη.

Οι εκλογές για ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια  γίνονται αυτή την  κρίσιμη περίοδο ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους. Δεν έχουμε την αυταπάτη ότι η συμμετοχή των αιρετών στα Υ.Σ. με την τωρινή σύνθεση (3 υπηρεσιακοί - 2 αιρετοί) μπορεί να ανατρέψει τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης. Μπορεί όμως να δώσει μια πρώτη απάντηση αντίστασης και ανατροπής.

Αντίσταση στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία της διοίκησης, στις προωθούμενες πολιτικές του ελέγχου και της χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και της κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω της αξιολόγησης,

Ανατροπή του πελατειακού κατεστημένου και της αδιαφάνειας, που υπηρετούσαν και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών παρατάξεων (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ). 

Διεκδικούμε και παλεύουμε:

·     Θεσμοθέτηση ενός νέου πλαισίου για τη συγκρότηση και λειτουργία πραγματικά ανεξάρτητων και μη ελεγχόμενων από την εκάστοτε εξουσία, με

Keywords
Τυχαία Θέματα