Αίτημα για την ένταξη της ειδικότητας Αργυροχρυσοχοΐας στο ΣΕΚ-ΙΕΚ Κορυδαλλού

Tweet

Α Ι Τ Η Σ Η – ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ της Ευστρατίας ΡούσσουΕκπαιδευτικός ΠΕ.08Ειδικότητα Γλυπτική & Κόσμημα Υπεύθυνη Εργαστηρίου Αργυροχρυσοχοΐας ΕΠΑ.Σ Κορυδαλλού-6ο ΣΕΚ Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ (ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ) ΠΡΟΣ :1.Γρ.κ. Υπουργού Παιδείας &Θρησκευμάτων2.Γρ. κ. ΥφυπουργούΠαιδείας & Θρησκευμάτων3. Γρ. κ. Περιφερειάρχη Α/βάθμιας & Β/βαθμιας Εκπ/σης Αττικής4. Γρ. κ. Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς5.Γρ. κου Δημάρχου Κορυδαλλού 6.

Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Κορυδαλλού7.κα Δ/ντρια Δ/βαθμιας Εκπ/σης Πειραιά8. Γρ. κ. Γ. Μενέτου Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς 9. Γρ. κ. Ανδριανού Μιχάλαρου Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά 10. Σύλλογο Χρυσοχόων Πειραιά Γύρο Δήμων & Νήσων11. Δ/ντη ΕΠΑ.Σ. Κορυδαλλού 12. Δ/ντη 6ο Σ.Ε.Κ. Α΄ Πειραιά (Κορυδαλλού)ΘΕΜΑ : Αίτημα για την ένταξη της ειδικότητας Αργυροχρυσοχοΐας στο ΣΕΚ-ΙΕΚ Κορυδαλλού.

1. Όπως γνωρίζετε με τις υπ αριθ. 11/785 και 786 τις 16/10/2013 Αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, εγκρίθηκε η λειτουργία των προβλεπόμενων στο νόμο 4186/2013 ειδικοτήτων σε ΣΕΚ και ΙΕΚ.

Στις υπουργικές αποφάσεις δεν υπάρχει έγκριση για την λειτουργία σε δημόσια ΣΕΚ και ΙΕΚ της ειδικότητας Αργυροχρυσοχοΐας του ΕΠΑ.Σ Κορυδαλλού, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της επικράτειας, των οποίων προβλέφθηκε η έκκριση της λειτουργίας της ειδικότητας Αργυροχρυσοχοΐας σε ΣΕΚ και ΙΕΚ .

2.‘Ως εκπαιδευτικός και υπεύθυνη εργαστηρίου Αργυροχρυσοχοΐας από την ίδρυση της σχολής έως σήμερα θέτω υπ όψη σας ότι :

- Η ειδικότητα της Αργυροχρυσοχοΐας διδάσκεται στην Τεχνική Εκπαίδευση της περιοχής του Κορυδαλλού από το 1999 (ΤΕΕ) έως σήμερα (ΕΠΑ.Σ.), με συνεχώςαυξανόμενο ενδιαφέρον από μαθητές του Κορυδαλλού και των γύρο περιοχών. Η μη πρόβλεψη στις ανωτέρω υπουργικές αποφάσεις της ένταξης λειτουργίας αυτής σε ΣΕΚ και ΙΕΚ έχει σαν αποτέλεσμα την στέρηση της δημόσιας εκπαίδευσης σε ενδιαφερόμενους μαθητές από τις δυτικές και αδύναμες οικονομικά συνοικίες του Πειραιά.

- Η συνεχής λειτουργία της ειδικότητας από το 1999 έως σήμερα απαίτησε την δαπάνη σημαντικών κονδυλίων για την δημιουργία εγκαταστάσεων εργαστηρίου και τον εξοπλισμό αυτών, η μη χρήση των οποίων θα οδηγήσει σε απαξίωση δημόσιας περιουσίας.

Συνημμένα σας υποβάλω το από 18/10/2013 υπόμνημα μου σχετικά με την ιστορική – εικαστική – αναγκαιότητα λειτουργίας της ειδικότητας Αργυροχρυσοχοΐας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Στόχος της ειδικότητας αυτής είναι η συνέχιση της ιστορίας και της παράδοσης μας στο κόσμημα.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παράνω παρακαλώ όπως προβείτε στις απαραίτητες κατά λόγω αρμοδιότητας προκειμένου να συμπληρωθούν οι ανωτέρω αποφάσεις με την έγκριση της λειτουργίας της ειδικότητας Αργυροχρυσοχοΐας σε ΣΕΚ και ΙΕΚ Κορυδαλλού γεγονός το οποίο και πάλι επισημαίνω δεν απαιτεί επιπλέον οικονομική δαπάνη λόγω της ύπαρξης των κτιριακών – εργαστηριακών εγκαταστάσεων και της ύπαρξης του υλικού εξοπλισμού για την λειτουργία της ειδικότητας.

Παρακαλώ για τις ενέργειες σας.

Με εκτίμηση

ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΡΟΥΣΣΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΕ. 08

Tags: ΑργυροχρυσοχοΐαΣΕΚΙΕΚ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα