Αλλαγές στον νόμο για τα πανεπιστήμια

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΕΘΝΟΣ 18/7/2012 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ Αλλαγές στον νόμο για τα πανεπιστήμια Ο υπ. Παιδείας δήλωσε ότι θα προχωρήσει στον συγκερασμό των προτάσεων, προκειμένου να υπάρξουν εφαρμόσιμες διατάξεις και να καμφθούν οι αντιδράσεις και τα φαινόμενα βίας. Ο υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύθηκε
για βελτιώσεις στον νόμο για τα ΑΕΙ προκειμένου να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα το επόμενο ακαδημαϊκό έτος

Βελτιώσεις στον νόμο για τα ΑΕΙ υποσχέθηκε στους καθηγητές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΔΕΠ και της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ. Ο υπουργός δήλωσε στο εκπαιδευτικό προσωπικό των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης ότι θα προχωρήσει άμεσα σε συγκερασμό όλων των προτάσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας, ώστε να καταλήξει σε διατάξεις εφαρμόσιμες, ως προς το σκέλος της διοίκησης των ΑΕΙ, προκειμένου να πάψουν οι αντιδράσεις που υπάρχουν και τα ιδρύματα να προχωρήσουν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου και να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Ιδιαίτερα οι πανεπιστημιακοί επέμειναν στο θέμα των αλλαγών στον νόμο καθώς, όπως είπαν, τα ιδρύματα έχουν στην κυριολεξία διαλυθεί, ενώ τα φαινόμενα βίας έχουν οξυνθεί από τις διάφορες ομάδες που διαρκώς προκαλούν επεισόδια και εμποδίζουν εκλογικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις κ.ά.

Η χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό επικεντρώθηκε σε δύο ακόμη θέματα, το μισθολογικό του διδακτικού προσωπικού και τον χωροταξικό ανασχεδιασμό των ΑΕΙ (καταργήσεις, συγχωνεύσεις τμημάτων και ιδρυμάτων). Ο υπουργός όσον αφορά στο μισθολογικό δήλωσε ότι θα προσπαθήσει όσο μπορεί να μην υπάρξουν άλλες περικοπές στο μισθολόγιο των εκπαιδευτικών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ δήλωσε ότι σύντομα θα στελεχωθεί ο οργανισμός που θα αναλάβει τις χωροταξικές αλλαγές στα ιδρύματα.

«Για μας είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας η χωροταξική ανακατανομή των ΑΕΙ και αυτό το τονίσαμε στον υπουργό» δήλωσε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Νίκος Σταυρακάκης και συμπλήρωσε: Το χωροταξικό σύστημα των ΑΕΙ αναπτύχθηκε άναρχα. Πρέπει λοιπόν να γίνουν αλλαγές με άλλη σύγχρονη λογική. Θεωρούμε ότι η συζήτηση αυτή πρέπει να ξεκινήσει μέσα σε αυτήν τη χρονιά και να ολοκληρωθεί ώστε να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Πάντως με το σχέδιο «Καλλικράτης» στα ιδρύματα συμφωνούν και όλοι οι φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας, αφού θέλουν να μπει μια τάξη στο χάος που υπάρχει σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, τα οποία έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα χωρίς επιστημονικά κριτήρια αλλά προκειμένου να ικανοποιηθούν πολιτικά συμφέροντα και τοπικές κοινωνίες, οι οποίες βέβαια αντιδρούν στο ενδεχόμενο να κλείσουν τμήματα και ιδρύματα που εδρεύουν στην πόλη τους. Το επόμενο διάστημα πάντως θα ενεργοποιηθεί και πάλι η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση (ΑΔΙΠ)

Keywords
Τυχαία Θέματα