Ανακοίνωση σχετικά με το διαπολιτισμικό Λύκειο Ελληνικού

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Άλιμος, 3 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Στις 22 Νοεμβρίου ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Κουμέντος αποφάσισε τη μη έγκριση Θετικής Κατεύθυνσης στο 2ο ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού! Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

επισημαίνει σχετικά με το θέμα αυτό τα παρακάτω:

Η απόφαση να μη λειτουργήσουν τμήματα κατεύθυνσης που λειτουργούν ήδη εδώ και τρεις μήνες είναι από κάθε άποψη απαράδεκτη και βρίσκεται εκτός των πλαισίων του Νόμου 3848/2010 (άρθρο 7).

Η απόφαση δεν έλαβε υπόψη της την ιδιαιτερότητα των Διαπολιτισμικών Σχολείων, και το γεγονός ότι υπάγονται σε δικό τους νομικό καθεστώς (Νόμος 2413/96). Ούτε φυσικά έλαβε υπόψη της ότι δεν υπάρχει στην Περιφέρεια Αττικής άλλο Διαπολιτισμικό Λύκειο, ότι στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν παιδιά μεταναστών, που ουσιαστικά θα οδηγηθούν στον κοινωνικό αποκλεισμό και θα δουν το μέλλον τους να διαλύεται, χάρη στη «λογιστική λογική» του κ. Κουμέντου!

Αλλά και το γεγονός ότι τα παιδιά της Θετικής Κατεύθυνσης του σχολείου κάνουν συνδιδασκαλία με τους μαθητές της Τεχνολογικής (σε 2 από τα 3 μαθήματα για τη Β' τάξη, 2 από τα 4 για τη Γ') δεν έλαβε υπόψη της η απόφαση, ούτε το γεγονός ότι το τμήμα λειτουργούσε με προφορική έγκριση, μετά από εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση του σχολείου σχετικά με την κατανομή των μαθητών σε τμήματα και κατευθύνσεις.

Δεν περιμέναμε φυσικά κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο που πρόπερσι εισηγήθηκε στο Υπουργείο το κλείσιμο όλων των Διαπολιτισμικών σχολείων της Περιφέρειάς του, και πέρυσι επανήλθε με την ίδια πρόταση, παρά το γεγονός ότι αυτή είχε απορριφθεί από τους προϊστάμενούς του, την προανήγγειλε μάλιστα σε ιστότοπο με εκπαιδευτικά ενδιαφέροντα πριν καν ολοκληρωθεί η διαδικασία και οι ημερομηνίες που είχε προβλέψει το Υπουργείο, και στη συνέχεια προσπάθησε να παρουσιάσει ανακριβή στοιχεία σε συνάντηση με εκπροσώπους των σχολείων, των ΕΛΜΕ, των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας, της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και των Δήμων!!! Που στέλνει Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης στα Διαπολιτισμικά, που παραγγέλλει διώξεις για διευθυντές, που καθορίζει όρια (ενώ αυτό δεν προβλέπεται στις αρμοδιότητές του) για τα Διαπολιτισμικά σχολεία παρά την ένσταση που εξέφρασε το Υπουργείο, ότι έτσι διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία τους.

Αλλά και οι διατάξεις τις οποίες επικαλείται στο έγγραφο του ο κ. Περιφερειακός Διευθυντής (εγκύκλιος 100835/Γ2/4-09-2012), προβλέπουν τη δυνατότητα παρέμβασής του σε θέματα ολιγομελών τμημάτων προκειμένου για Λύκεια απομονωμένων περιοχών, όχι στα Διαπολιτισμικά σχολεία! Ο νόμος άλλωστε 4027/2011 (άρθρο 29) αναφέρει ότι η μέριμνα για όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των διαπολιτισμικών σχολείων ανήκει στη Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπ

Keywords
Τυχαία Θέματα