Ανακοίνωση της μειοψηφίας του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους διαλύουν τη ζωή μας. Τσάκισαν μισθούς (μείωση από 22 ως 32%, βασικός κοντά στα 400 €!), συντάξεις και εφάπαξ. Πάγωσαν τις ωριμάνσεις (τριετίες, βαθμοί, κλιμάκια). Εμπορευματοποιούν παραπέρα την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω ΕΟΠΥΥ: όποιος έχει να πληρώσει θα έχει γιατρούς και φάρμακα. Χτυπούν τη δημόσια παιδεία με νέες περικοπές
80 εκατ. Χτυπούν εκ νέου τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας. Η επίσημη ανεργία άγγιξε το 1 εκ. Ταυτόχρονα στρώνουν το έδαφος για νέα επέλαση τον Ιούνη σε δημόσιο-ιδιωτικό τομέα. Στους εργοδότες όμως δίνουν τα πάντα. Θέλουν να ψηφίσουν ταξικούς αντιεκπαιδευτικούς νόμους για το λύκειο και την τεχνολογική εκπαίδευση. Η Κυβέρνηση της Τρόικα θέλει να φορτώσει τη χασούρα στο λαό και την ίδια ώρα, προετοιμάζονται για ένα νέο γύρο κερδοφορίας. Προωθούν τώρα, μέσω της «αξιολόγησης», 150 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το 2015. Οι 15 χιλιάδες απολύσεις, πρέπει να γίνουν μέσα στη χρονιά 2012.
Η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών είναι βασικό εργαλείο:
Για την λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που επιβάλλουν ΟΟΣΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, πλουτοκρατία. Για την υπηρεσιακή και μισθολογική καθήλωση (ν. 4024/2011-νέο μισθολόγιο), Για να πιαστεί ο στόχος των απολύσεων.
Δεν χωράει πια καμιά αμφιβολία, καμιά αυταπάτη. Αρκεί να δει κανείς τις δηλώσεις των Ρέππα και Διαμαντοπούλου. Για την προώθηση της αξιολόγησης, υποχρεωτικά σε όλα τα σχολεία από το 2012-2013, βασικό ρόλο θα παίξουν οι νέοι σχολικοί σύμβουλοι και διευθυντές, δηλαδή τα νέα στελέχη εκπαίδευσης. Ήδη, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι επιμορφώσεις σχολικών συμβούλων και διευθυντών για το πώς θα αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς. Ακούγονται διάφορα περί ιδιωτικών εταιριών και Γάλλων συμβούλων που θα βοηθήσουν στην αξιολόγηση.
Επιβεβαιώνεται περίτρανα η θέση για το ρόλο που καθιερώνεται στα στελέχη εκπαίδευσης και αναδεικνύεται πόσο λάθος είχαν όσοι έκαναν κυριολεκτικά «την πάπια» στο ζήτημα της επιλογής των νέων διευθυντών το καλοκαίρι του 2011. Στο σύστημα που ζούμε δεν υπάρχει \"καλή αξιολόγηση\".
Που οδηγεί η αξιολόγηση:
Τα μέτρα αυτά, όπου εφαρμόστηκαν, οδήγησαν σε σχολεία πολλών ταχυτήτων. Στη βάση αυτή θα γίνεται και η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων. Με τέτοιου είδους μέτρα στην Αγγλία και στις ΗΠΑ, έχει κλείσει μεγάλος όγκος σχολείων σε φτωχές λαϊκές περιοχές. Τα σχολεία ωθούνται στην αναζήτηση χορηγών για να εξασφαλίσουν πόρους! Διαμορφώνουν ακόμα και διαφορετικό αναλυτικό πρόγραμμα από περιοχή σε περιοχή. Τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών του λαού θα δεχτούν συντριπτικό χτύπημα! Σε αυτή τη βάση, εκπαιδευτικοί-γονείς-μαθητές-εργαζόμενοι να απαντήσουμε σαν μια γροθιά: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ η αξιολόγησή και η προσπάθειά να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τη Δημόσια και δωρεάν Παιδεία
Συναδέλφι
Keywords
Τυχαία Θέματα