Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου για τον καθηγητή Κ. Κάππα

Tweet

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ

ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Το ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο Καθηγητή της Ιατρικής Κ.Κάππα, ο οποίος με υπουργική απόφαση τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από μήνυση που είχε ασκήσει εναντίον του υποψήφιος για πλήρωση θέσης συμβασιούχου διδάσκοντα (ΠΔ407). Η κατηγορία εναντίον του Κ.Κάππα

αφορά την εισήγηση που είχε συντάξει για πρόσληψη διδασκόντων με το ΠΔ/407 σύμφωνα το κριτήριο των επιστημονικών προσόντων των υποψηφίων, και η οποία είχε επικυρωθεί από τη ΓΣ του Τμήματος. Επομένως αφορά μια διαδικασία επιστημονικής κρίσης.

Η απόφαση να τεθεί σε υποχρεωτική αργία ο καταξιωμένος στην ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα συνάδελφος δημιουργεί βαθύτατη ανησυχία, καθώς έρχεται να προσθέσει ακόμη μια ψηφίδα στην κλιμακούμενη επιχείρηση υπονόμευσης της επιστημονικής αξιοπιστίας και αυτονομίας του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου.

Καταγγέλλουμε κάθε απόπειρα υπονόμευσης του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου και ποινικοποίησης των επιστημονικών κρίσεων. Ζητούμε την ανάκληση της υπουργικής απόφασης με τη οποία τίθεται σε διαθεσιμότητα ο Κ. Κάππας.

11.10.2013

Το ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου

Tags: Πάντειο ΠανεπιστήμιοΚ. Κάππας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα