Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ με αφορμή συνεδρίαση Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

 

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ (3/12/2012)

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν χρέος να απαλλαγούν από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό

>          Συνάδελφοι - συναδέλφισσες

          1. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει, εξαπλώνεται και σ’ άλλες χώρες, οξύνεται ο ανταγωνισμός των μονοπωλίων για το ποιος θα χάσει και ποιος θα κερδίσει.

          Σ’ αυτό το φόντο, πλουτοκρατία, ΕΕ και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, περνούν μέτρα, ψηφίζουν νόμους που στην κυριολεξία τσακίζουν μισθούς και λαϊκά δικαιώματα. Σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο λαό, για να ενισχύσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, για να διαμορφώσουν ένα αστικό κράτος πιο αντιλαϊκό, πιο συγκεντρωτικό, πιο αυταρχικό, πιο άμεσα υποστηρικτικό στην οικονομική δραστηριότητα του κεφαλαίου.

          Αυτό ακριβώς το πλαίσιο, αυτήν ακριβώς τη στρατηγική στόχευση υπηρετούν το σύνολο των διαρθρωτικών αλλαγών, το πετσόκομμα των συντάξεων και του εφάπαξ, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η αξιολόγηση, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περίπου 10.000 απολύσεις στο Δημόσιο που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσω διαθεσιμότητας.

          2. Οι απολύσεις στο Δημόσιο αφορούν όλα τα λαϊκά στρώματα. Το γενικευμένο καθεστώς της υποχρηματοδότησης, των περικοπών, η μείωση του υπαλληλικού προσωπικού, οι απολύσεις, η επιτάχυνση του «Καλλικράτη» και των ιδιωτικοποιήσεων τσακίζουν το δικαίωμα του λαού για να έχει έστω και τη στοιχειώδη πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες.

          Απαιτείται ενιαίος αγώνας όλων των κλάδων του Δημοσίου, παλλαϊκός αγώνας για να μπλοκαριστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απολύσεις.

          3. Στη βάση του παραπάνω πλαισίου και του πολιτικού σκεπτικού οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο κατέθεσαν πρόταση αγωνιστικής απάντησης.

          «24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 12 Δεκέμβρη, αμέσως μετά Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους κλάδους, σε όλα τα σωματεία και εκεί να κριθεί η μορφή και η κλιμάκωση της πάλης».

Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε (καταψηφίστηκε από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ).

          4. Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (εν’ προκειμένω ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), από τότε που εξαγγέλθηκαν οι απολύσεις στο Δημόσιο, για 3η συνεχόμενη συνεδρίαση, αρνήθηκε να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων, να κηρύξει απεργία και να συγκαλέσει όλους τους κλάδους, όλα τα σωματεία σε Γενικές Συνελεύσεις.

          Η ΑΔΕΔΥ δίνει χρόνο στην κυβέρνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita