Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία καθηγητών Νομού Ροδόπης: Οι υποψήφιοι για τις εκλογές

Tweet

Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Η τελευταία διετία πήγε τον κλάδο μας έναν αιώνα πίσω από κάθε άποψη, με εξελίξεις όπως το μισθολόγιο-ντροπή, οι διαθεσιμότητες-απολύσεις, η τρομοκρατία του πειθαρχικού νόμου και της στρεβλής αξιολό-γησης, η αύξηση του ωραρίου και τόσα άλλα. Η απάντηση ήρθε με απόπειρα για αγώνα διαρκείας, που αντιμετωπίστηκε αρχικά με επιστράτευση και στη συνέχεια υπονομεύτηκε από

το σύστημα (αλλά δυστυχώς κι από την ελλιπή αγωνιστικότητα του κλάδου). Εκείνοι ωστόσο που έλαμψαν διά της απουσίας τους (και τότε για λόγους ενότητας δεν είπαμε τίποτα) πανελλαδικά και τοπικά ήταν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ). Ανερυ-θρίαστα πρότειναν 48ωρη απεργία απέναντι στον Αρμαγεδώνα που μάς έπληξε, ακολουθούσαν ασθμαίνοντας πίσω από τις εξελίξεις και φυσικά φορούσαν πάντα το προσωπείο «του ρεαλιστή» και «του συνετού».

Αναμενόμενη όμως η στάση τους. Τα ρουσφέτια και το μόνιμο διαζύγιο από την αξιοκρατία, τι σχέση μπορεί να έχουν άραγε με δυναμικούς, συλλογικούς αγώνες; Έτσι, στο κύκνειο άσμα του θλιβερού πολιτικού τους κύκλου, τούς βλέπουμε ή να κινούνται υποτονικά ή να φορούν ξεδιάντροπα «κινηματικούς» (τρομάρα τους) φερετζέδες και - χωρίς φυσικά να ψελλίσουν έστω μία λέξη αυτοκριτικής για το παρελθόν τους - να μεταλλάσσονται σε…«προοδευτικούς ενωτικούς»! Και νομί-ζουν ίσως οι βολεμένοι αρχικαθεστωτικοί της ΠΑΣΚ ότι θα κοροϊδέψουν τον κλάδο με τέτοιες γελοιότητες και με έτερα άθλια, φτηνά κολπάκια (όπως π.χ. η ανώνυμη διακίνηση κειμένων με παράνομη χρήση του email της ΕΛΜΕ) και θα ξεπλυθούν έτσι από τις τραγικές ευθύνες τους για το κατάντημα όλης της εκπαίδευσης!

Για τις διάφορες «υπηρεσίες» τους, οι πιο πολλοί από αυτούς ακόμη και σήμερα ανταμείβονται με κάθε λογής θέσεις. Σε κάθε περίπτωση η θέση που τους αξίζει, είναι - για το καλό όλων μας - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΞΩ από τα συλλογικά μας όργανα!

Απέναντι στα υπό πτώχευση παραμάγαζα του συστήματος, εμείς αντιτάσσου-με το αγωνιστικό ήθος και την καθαρή μας στάση απέναντι σε όλους. Ήμασταν μαζί με τους συναδέλφους στα σχολεία και στους δρόμους. Με πρωτοβουλία μας ενεργήσαμε για τον θνησιγενή ΕΟΠΥΥ και το χαράτσι της ΔΕΗ. Καταγγείλαμε τις παράνομες συμπτύξεις τμημάτων. Αγωνιστήκαμε για ανθρώπινο ωράριο. Δώσαμε μάχη ενάντια στις απολύσεις, μαζί με τις συναδέλφισσές μας της ΤΕΕ που τόσο χυδαία εκδιώχθηκαν από το καθεστώς (κι είναι πραγματικά τιμή για μάς που δύο από αυτές κοσμούν το ψηφοδέλτιό μας). Ήρθαμε σε επαφή με άλλους κλάδους (γιατρούς, ΟΤΑ), αλλά και με τους γονείς. Αναζητήσαμε και αποκτήσαμε σταθερό βήμα στα ΜΜΕ, για την προβολή των θέσεων του κλάδου. Κάναμε ό, τι μπορούσε να γίνει για το μείζον πρόβλημα των κενών και των εκατοντάδων χαμένων διδα-κτικών ωρών στα σχολεία του νομού μας. Κι αν ο συσχετισμός δυνάμεων μάς το επέτρεπε (καθώς έχουμε μόνο 2 έδρες στο ΔΣ), θα προχωρούσαμε και σε άλλα θέματα, τα οποία αναγκαζόμασταν είτε να τα κινούμε μόνο ως παράταξη (και σε συνεργασία συνήθως με το ΠΑΜΕ), είτε να τα αφήνουμε για το μέλλον.

Ο δυναμισμός μας βασίζεται σ’ εσάς και όχι στους διαδρόμους και τα υπόγεια της εξουσίας. Έτσι σήμερα ζητάμε για μια ακόμη φορά όχι μόνο τη στήριξή σας με ψήφο, αλλά και την ενεργή σας συμμετοχή στον αγώνα για συγκροτημένο λόγο και δυναμική παρέμβαση στα πράγματα.

Και πάνω απ’ όλα οφείλουμε να καταλάβουμε, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, πως οι αυταπάτες του ατομικού βολέματος και των πελατειακών τακτοποιήσεων έσβησαν πια οριστικά, μαζί με τους μέντορές τους (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ), κάτω από το βάρος της πολύπλευρης κρίσης. Πλέον, ή θα παλέψουμε συλλογικά ή θα ζήσουμε την κοινωνική κόλαση που προχωρά ακάθεκτη!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ Α.Ε.Σ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΓΙΑ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ

1. Βαβανούδη Στέλλα ΠΕ1810 (σε διαθεσιμότητα)

2. Γεωργαντά Αναστασία ΠΕ06 (2ο ΕΠΑΛ)

3. Δαπέργολας Νεκτάριος ΠΕ02 (2ο ΕΠΑΛ)

4. Καραΐσκος Κώστας ΠΕ03 (2ο ΓΕΛ)

5. Καρακολίδης Παναγιώτης ΠΕ02 (2ο ΓΕΛ)

6. Λακάκη Πολυχρονία ΠΕ02 (Εσπερινό Γυμνάσιο)

7. Μαρασλή Τζένη ΠΕ1833 (σε διαθεσιμότητα)

8. Ξανθού Χρύσα ΠΕ02 (Μειονοτικό Γυμνάσιο)

9. Πάφης Γιώργος ΠΕ11 (Γυμνάσιο Ν.Καλλίστης)

10. Στρούμπας Γιάννης ΠΕ02 (3ο ΓΕΛ)

11. Φωλιάς Δημήτρης ΠΕ04 (2ο ΓΕΛ)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ (Α.Ε.Σ.)

Το…αδέσποτο ψηφοδέλτιο ενάντια στον συμβιβασμό,

την απάθεια, την κομματοκρατία…

Tags: Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία καθηγητών Νομού Ροδόπης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα