Ανεξάρτητη Παρέμβαση Συλλόγου ΠΕ "Η Αθηνά"

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά»

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ... ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

«Όταν ακούω κάποτε στα βέβαια αυτιά μου ήχους παράξενους ψίθυρους μακρινούς όταν ακούω σάλπιγγες και θούρια λόγους ατέλειωτους ύμνους και κρότους.…όταν ακούω πάλι να μιλούν εγώ πάντα σωπαίνω. Μα κάποτε που η κρύα σιωπή θα περιβρέχει  τη γη κάποτε που θα στερέψουν οι άσημες φλυαρίες…. Θ’ ανοίξω το στόμα μου θα γεμίσουν οι

κήποι με καταρράχτες….οι νέοι έξαλλοι θ’ ακολουθούν με στίχους χωρίς ύμνους ούτε υποταγή στην τρομερή εξουσία.»                                                                                                               
                                                     Μιχάλης Κατσαρός
Πέμπτη 6 Δεκέμβρη
Τέσσερα χρόνια από την κρατική δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο αγώνας για τη ζωή και την αξιοπρέπεια συνεχίζεται.
 
4 χρόνια πριν ο Αλέξης Γρηγορόπουλος  ήταν ο μαθητής που βρέθηκε σε «λάθος» ώρα, σε «λάθος» τόπο και το πλήρωσε με τη ζωή του.
4 χρόνια μετά, 9.000.000 άνθρωποι βρίσκονται σε «λάθος» τόπο, σε «λάθος» ώρα και το πληρώνουν με τον καθημερινό τους εξευτελισμό και απόγνωση και 3.500 συνάνθρωποί μας αυτοκτόνησαν-στην ουσία δολοφονήθηκαν από το  καθεστώς της κοινωνικής λεηλασίας των γραβατωμένων σφουγγοκωλάριων συγκυβέρνησης-τρόικα.
4 χρόνια μετά, όπου εν μέσω κρίσης η φτώχεια και η εξαθλίωση διευρύνονται σε όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα, η εξέγερση είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Να εξελίξουμε τις παρακαταθήκες που άφησε ο Δεκέμβρης του 2008 προχωρώντας ακόμη παραπέρα: Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας με όπλο μας την αλληλεγγύη, την ενότητα και την αγωνιστική σύγκρουση με όσους καταδυναστεύουν τις ζωές μας.
 
 Όλοι στους δρόμους και τις συγκεντρώσεις
 

Tags: Ανεξάρτητη Παρέμβαση Συλλόγου ΠΕ Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα