Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση ΠΕ Ροδόπης: Μπλοκαρίστηκε το σεμινάριο αυτοαξιολόγησης

Tweet

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ: ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΗΚΕ!

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας (Σύλλογος Εκ/κων ΠΕ Ροδόπης) της 13ης Νοεμβρίου πήρε απόφαση να μπλοκάρει το σεμινάριο συμβούλων και στελεχών εκπαίδευσης για την αυτοαξιολόγηση της 21ης Νοέμβρη με 3ώρη στάση εργασίας και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας – μπλοκάρισμα. Η ΓΣ του Συλλόγου μας κάλεσε επίσης

τη ΔΟΕ να αποφασίσει 24ώρη απεργία για τη διευκόλυνση συμμετοχής συναδέλφων που θα χρειαζόταν να μετακινηθούν είτε εντός νομού σε μεγάλη απόσταση είτε από τους γειτονικούς νομούς αφού το σεμινάριο αφορούσε όλη την περιφέρεια. Η απόφαση έφτανε για να δημιουργηθεί αγωνιστικό κλίμα στη μεριά των εκπαιδευτικών και αντίστοιχα κλίμα πανικού στην πλευρά της Διοίκησης! Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης άλλαξε συνολικά 3 φορές τον τόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου: Από το 7ο στο 8ο Δημοτικό, μετά στο Πολύκεντρο του Δήμου Κομοτηνής και το προηγούμενο βράδυ(!) εν κρυτπώ στην κυριολεξία σε τοπικό ξενοδοχείο. Αλλά το κρυφτούλι δεν τους βοήθησε.

21 Νοεμβρίου με μια μαζική σε συμμετοχή και αποφασιστικότητα παράσταση διαμαρτυρίας 200 περίπου εκπαιδευτικοί της Α/βάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης μπλοκάραμε και ακυρώσαμε τη διεξαγωγή του εν λόγω σεμιναρίου. Είναι μόνο ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση ανατροπής της αντικεπαιδευτικής πολιτικής. Αποδεικνύει πως οι εργατικοί και εκπαιδευτικοί αγώνες μπορούν να είναι μαζικοί και να νικούν κόντρα στην ηττοπάθεια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και στην ανάθεση.

Η γραφειοκρατία της ηττoπάθειας της ΔΑΚΕ/ΠΑΣΚ έκανε ότι μπορούσε δυο βδομάδες τώρα για να υπονομεύσει όσο γινόταν τη μαζικότητα και την επιτυχία της παράστασης διαμαρτυρίας αλλά και τη συμμετοχή γειτονικών συλλόγων.

1) Στη ΔΟΕ η πλειοψηφία ΔΑΚΕ/ΠΑΣΚ παρά το αίτημα της ΓΣ του συλλόγου μας δεν πήρε καμιά απόφαση είτε για 24ώρη είτε πχ για συμμετοχή του ΔΣ της ΔΟΕ με αποστολή αντιπροσωπείας. Ο συνάδελφος Αγαπητός (μέλος ΔΣ ΔΟΕ εκλεγμένος με τις Παρεμβάσεις) ήρθε μόνος του και με δικά του έξοδα στην παράσταση διαμαρτυρίας – μπλοκάρισμα.

2) Στο σύλλογο της Ξάνθης παρά την πρόταση των Παρεμβάσεων πριν 10 μέρες για λήψη ανάλογης απόφασης καθυστερούσαν προκλητικά, για να επικαλεστούν την 20η/11 (που υπήρχε ΓΣ στην Ξάνθη) πως πλέον είναι αργά και πως δε θα χει μαζικότητα!

3) Στο σύλλογο Αλεξανδρούπολης καταψήφισαν την ανάλογη πρόταση των Παρεμβάσεων με το ίδιο σκεπτικό αυτό δηλαδή της απουσίας μαζικότητας!

Εκ προοιμίου ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ θεωρούν χαμένους τους αγώνες, αποφεύγουν κάθε οργάνωση και συντονισμό και προσφέρουν έτσι τεράστιο έργο στο κυβερνητικό στρατόπεδο που ξεθεμελιώνει τη ζωή μας.

Η παρουσία όλων μας, η επιτυχία μπλοκαρίσματος του σεμιναρίου όχι μόνο τους διαψεύδουν αλλά δείχνουν το δρόμο ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής γενικά όσο και της αξιολόγησης ειδικότερα. Μιας αξιολόγησης που αποτελεί βήμα εφαρμογής της πολιτικής περιορισμού της παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας, της κατηγοριοποίησης των σχολείων, της πειθάρχησης – τρομοκράτησης – χειραγώγησης - υποταγής των εκπαιδευτικών. Η εφαρμογή της εντάσσεται στα πλαίσια των μνημονίων και μέσα στους ευρύτερους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων – ΕΕ - ΔΝΤ- κεφαλαίου για το ξεπέρασμα της δικής τους καπιταλιστικής κρίσης. Έχουν στόχο τη δημιουργία στρατιάς υποψήφιων για το μύλο των μνημονιακών απολύσεων αλλά και την επιβολή-εμπέδωση ενός μοντέλου σχολείου της αγοράς του φτηνού υποταγμένου εκπαιδευτικού σήμερα και του σημερινού μαθητή – αυριανού εκμεταλλεύσιμου στη ζούγκλα της αγοράς.

Για την ανατροπή αυτή της πολιτικής οι συμμετέχοντες στο ρεύμα του ανεξάρτητου ταξικού συνδικαλισμού θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Tags: Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση ΠΕ Ροδόπηςσεμινάριο αξιολόγησηςΡοδοπη Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα