Ανοιχτή επιστολή – διαμαρτυρία των συλλόγων διδασκόντων του σχολικού συγκροτήματος σταυροδρομίου, δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας

Tweet

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων του σχολικού συγκροτήματος Νηπιαγωγείου-Δημοτικού-Γυμνασίου Σταυροδρομίου σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους μαθητές τους, που από την αρχή της σχολικής χρονιάς αδυνατούν να φοιτήσουν εξαιτίας της μη ναύλωσης σχολικών λεωφορείων και ταξί, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση της επίλυσης του προβλήματος.

Στα σχολεία μας η πλειοψηφία των μαθητών, οι

102 από τους 112 συνολικά μαθητές, μεταφέρονται (40 με ταξί και 57 με λεωφορείο) από 20 διαφορετικούς οικισμούς και χωριά, εκ των οποίων το πιο απομακρυσμένο βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ.

Η συντριπτική πλειονότητα των γονιών ασχολούνται με γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες. Ως εκ τούτου, τόσο λόγω της φύσης των εργασιών τους, όσο και λόγω αντικειμενικών οικονομικών δυσκολιών, οι γονείς δεν μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Έτσι, ήδη από την αρχή της σχολική χρονιάς αρκετοί μαθητές δεν έχουν παρακολουθήσει ούτε μία διδακτική ώρα.

Η μη ναύλωση λεωφορείων και ταξί για τη μεταφορά των μαθητών δημιουργεί οξύτατο πρόβλημα τόσο στη λειτουργία του σχολείου, όσο και στη μόρφωση των παιδιών. Δεδομένου των ειδικών συνθηκών της περιοχής (αγροτοκτηνοτροφική, ημιορεινή, σε απόσταση 40 χλμ από την Πάτρα) η αδιάλειπτη και εύρρυθμη λειτουργία του σχολείου είναι απολύτως αναγκαία, καθώς τα παιδιά αυτά έχουν ως μοναδική μορφωτική ευκαιρία το σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο εξάλλου καταστρατηγείται και το συνταγματικό δικαίωμά τους στη μόρφωση και ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης, και μάλιστα στις υποχρεωτικές βαθμίδες.

Οι Διδασκόντες του σχολικού συγκροτήματος Νηπιαγωγείου-Δημοτικού-Γυμνασίου Σταυροδρομίου διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση αυτή, δηλώνουμε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αίτημα των γονέων και μαθητών του σχολείου και απαιτούμε την άμεση επίλυση του ζητήματος της μεταφοράς των παιδιών από και προς το σχολείο.

Σταυροδρόμι, 22-10-2013 Η Νηπιαγωγός

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου

Σταυροδρομίου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Σταυροδρομίου

Tags: Δήμος Ερυμάνθου Αχαΐαςανοιχτή επιστολή Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα