Αντιδράσεις για την αύξηση των ωρών διδασκαλίας

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΗΜΕΡΗΣΙΑ 24/7/2012ΔΑΣΚΑΛΟΙ
Αντιδράσεις για την αύξηση των ωρών διδασκαλίας

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος
Την έντονη αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) προκάλεσε η πρόταση του ΚΕΠΕ για αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, με στόχο τη μείωση των προσλήψεων, καθώς και την εξοικονόμηση κονδυλίων.
Από την πλευρά του,

το υπουργείο Παιδείας απαντά ότι προς το παρόν -για τη νέα σχολική χρονιά- δεν εξετάζεται το συγκεκριμένο μέτρο, προσθέτοντας ωστόσο πως: ο καθένας θα πρέπει να συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια, στο μέτρο που του αναλογεί! Σε χθεσινή επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, η ΔΟΕ αναφέρεται στις διαβεβαιώσεις του κατά την πρόσφατη συνάντηση (18/7) που είχαν, ότι τα νέα μέτρα δεν θα θίξουν τους εκπαιδευτικούς και συμπληρώνει: «Στην ερώτηση για το αν υπάρχουν σκέψεις αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια, απαντήσατε «ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα».
Πριν καν στεγνώσει το μελάνι των ανακοινώσεων, ανώνυμοι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αρχικά, και στη συνέχεια εσείς ο ίδιος, ανοίγετε θέμα αύξησης ωραρίου, αποκρύπτοντας τεχνηέντως πως το ωράριο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι στο μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ (21-25 διδακτικές ώρες την εβδομάδα και 30 εργασιακής απασχόλησης) και δε συντρέχει κανένας παιδαγωγικός λόγος αλλαγής του.
Τα μόνα που υπολείπονται τραγικά των χωρών αυτών είναι οι χρηματοδοτήσεις για την εκπαίδευση και οι μισθοί των εκπαιδευτικών!..». Καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Η εμμονή στην οικονομική προσέγγιση της εκπαίδευσης αδιαφορώντας για τους ποιοτικούς δείκτες της, είναι μια λανθασμένη οπτική και θα βρει απέναντί της τη συσσωρευμένη οργή του εκπαιδευτικού κόσμου από τα διαρκή χτυπήματα εις βάρος του».
Keywords
Τυχαία Θέματα