Απάντηση προς τους συνδικαλιστές δασκάλους, Γιάννη Ρούπα και Σταμούλη Ευθύμιο, στην ανακοίνωσή τους «Ερωτήματα που περιμένουν απάντηση», της Μαρίας Φραγκάκη

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Απάντηση προς τους συνδικαλιστές δασκάλους, Γιάννη Ρούπα και Σταμούλη Ευθύμιο, στην ανακοίνωσή τους «Ερωτήματα που περιμένουν απάντηση».
Δηλώσεις που περιμένουν εξήγηση
Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,
Έμαθα, μόλις χτες, από ένα email που πήρα στο Σχολείο, από τους συν-αδέλφους Ρούπα Γιάννη και Σταμούλη Ευθύμιο,
μέλη του Δ.Σ. το οποίο κοινοποιείται σε όλα τα Σχολεία του Συλλόγου μας, πως υπάρχουν «ενυπόγραφες καταγγελίες συναδέλφων του 2ου Δ.Σ. Παιανίας, που αφορούν σε καταγγελίες της διευθύντριας του σχολείου τους» και πως οι καταγγελίες αυτές είναι «σοβαρές». Καταλαβαίνω διαβάζοντάς το, πως «θίγονται εργασιακά δικαιώματα συναδέλφων» απέναντι στη διοίκηση «που αυθαιρετεί και αγνοεί τους νόμους, προσωπικότητες και δεοντολογία».
Το κείμενο αυτό δεν απευθύνεται σε εμένα αλλά εμένα θίγει, έμμεσα. Παράπλευρες απώλειες; Αυτές είναι σοβαρές καταγγελίες και αποκλείω να υπάρχουν τέτοιες εκφράσεις γραμμένες σε μια καταγγελία από τους συναδέλφους μου, δασκάλους του σχολείου, προς εμένα.
Αλήθεια, κύριε Ρούπα και κύριε Σταμούλη, αυτά ακριβώς τα λόγια λένε για μένα οι συνάδελφοί μου; Αυτά γράφουν; Ότι δηλαδή θίγονται εργασιακά δικαιώματα συναδέλφων μου; Ότι αυθαιρετώ και αγνοώ τους νόμους;
Οφείλω να παρατηρήσω ότι, κ. Ρούπα και κ. Σταμούλη πρέπει να είστε προσεκτικοί στις ερωτήσεις σας, όπως αναφέρετε σε επιστολή σας.
Παρακαλώ, συλλογιστείτε την ξεκάθαρη άποψη μου, που είναι:
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Κ. Σωτηρίου», οφείλει όταν παρουσιαστεί ένα θέμα να προσκαλεί σε συζήτηση χωρίς χρώμα, αρχικά, τους εμπλεκόμενους σε μια καταγγελία, πριν αποφασίσουν μέλη του να καταδικάζουν, να συκοφαντούν και να διαδίδουν τις συκοφαντίες τους έμμεσα και με δόλιο τρόπο, στους συναδέλφους γειτονικών σχολείων, τη ΔΟΕ και τον τύπο.
Η στόχευση προς το άτομό μου με αυτά τα συγκεκριμένα λόγια, που αναφέρουν σε επιστολή τους «Προς τον ‘πρόεδρο’ το Συλλόγου Εκπαιδευτικών, χαρακτηρίζεται προσβλητική και ανυπόστατη διότι, δεν έχω στα χέρια μου καταγγελία που να αναφέρεται στις κατηγορίες αυτές και για την ακρίβεια, δεν έχω στα χέρια μου καμιά καταγγελία.
Δηλώνω ότι, είναι ανέντιμο και ανήθικο, εκλεγμένα μέλη Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε, όπως ο κος Ρούπας και Σταμούλης να κάνουν τους εισαγγελείς και τους δικαστές, τους κατήγορους και τους εκτελεστές αποφάσεων καταγγελιών.
Επίσης, είναι ανήθικο, όταν, οι παραπάνω συνάδελφοι αμφισβητούν το κύρος και τη νομιμότητα μου με το να εκμεταλλεύονται ανθρώπους και καταστάσεις, κάνοντας αυθαίρετες συσχετίσεις για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, ενόψει εκλογών αιρετών αντιπροσώπων. Πρωτίστως είμαστε Δάσκαλοι.
Ζητώ, το κείμενό μου να κατατεθεί στα Πρακτικά του Συλλόγου Π.Ε.ΑΝ. Αττικής «Κ. Σωτηρίου» και δηλώνω πως θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με κάθε τρόπο και μέσο προκειμένου να αποκα
Keywords
Τυχαία Θέματα