Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Α ΕΛΜΕ Αχαΐας εφ’ όλης της ύλης

Tweet

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας εφ’ όλης της ύλης

Συνεδέλφισσες, -οι

Η έκτακτη Γεν. Συνέλευση παρά τις αντιξοότητες της αίθουσας είχε απαρτία. Η Γεν. Συνέλευση αποδέχτηκε το ομόφωνο πλαίσιο του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας που εξειδίκευσε το γενικό πλαίσιο του ΔΣ της ΟΛΜΕ

στην τελευταία της ανακοίνωση και το εμπλούτισε με μια σειρά πολύμορφων αποφάσεων:

1) Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να εισηγηθεί σύντομα αγωνιστικό – απεργιακό πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης που ανοίγει στο δημόσιο σχολείο.

2) Καλείται το ΔΣ της ΕΛΜΕ μαζί με την ανοικτή επιτροπή αγώνα να πάρει πρόσφορα μέτρα για την γενική απεργία στις 9 Απρίλη με το πλαίσιό μας. (Σημείωση: θα ακολουθήσουν σειρά ανακοινώσεων και καλέσματα).

*****

3) Καλούνται αύριο Τρίτη (Σημείωση: η συνάντηση έγινε με επιτυχία και θα ακολουθήσει άλλη σχετική ανακοίνωση) οι Διευθυντές στις 7.00μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ με βάση το πλαίσιο του ΔΣ και τους καλούμε να εναντιωθούν στο «εντέλλεσθε» του ΥΠΑΙΘ για την ΑΕΕ με κάθε πρόσφορο τρόπο ακόμα και με παραίτηση. (Σημείωση: Η συνάντηση

4) Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην κάνουν καμία εργασία στις «ομάδες εργασίας» εάν και εφόσον ορισθούν με «εντέλλεσθε» από Διευθυντές σχολείων.

5) Παίρνουμε όλα τα μέτρα στήριξης της προηγούμενης απόφασης, όταν συγκλιθούν τέτοιες ομάδες εργασίας, όπως κυλιόμενες στάσεις εργασίας, συλλογικές αποφάσεις στους συλλόγους με πρακτικό όπου καταθέτουμε την εναντίωσή μας, κλπ. (Σημείωση: Το ΔΣ θα διερευνήσει σύντομα σχέδιο κειμένου για τα πρακτικά της εναντίωσης στο «εντέλλεσθε»).

6) Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων που υποχρεωτικά συνεδριάζουν αυτές τις μέρες να συνεχίζουν να παίρνουν (κατά το δυνατόν ομόφωνες) αποφάσεις για την μη θεληματική συμμετοχή σε «ομάδες εργασίας» για την ΑΕΕ. (Σημείωση: Ήδη αρκετά σχολεία πήραν τέτοιες αποφάσεις μετά τη Γεν. Συνέλευση).

7) Η ΕΛΜΕ να πάρει πρωτοβουλίες για κοινή επιτροπή αγώνα κατά της ΑΕΕ με το πλαίσιό μας με το σύλλογο δασκάλων Πάτρας.

****

8) Με την προϋπόθεση ότι έχουμε δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα ενημέρωσης και συνεννόησης σε κάθε σχολική κοινότητα δεν συμμετέχουμε σε μαθητικές εκδρομές για να εξασκούμε πίεση, μέσω των ιδιωτικών συμφερόντων του «μαθητικού τουρισμού», για όλα τα μέτρα αναδιάρθρωσης διάλυσης του δημόσιου σχολείου στη λογική του «νέου» σχολείου της αγοράς και του αυταρχισμού.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος Μπούρδαλας Παναγιώτης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 - 278776
mail: [email protected],

http://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 31/03/2014

Tags: Α ΕΛΜΕ Αχαϊας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα